CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 31, 2011

Jimba-jimba di bandaraya \^^/

Salam...


Ari ni bz sket..nak setelkan filing dan sume keje...
Next week external audit...
Jadi Course File & Teaching Portfilio kena update...

Nape nak update dan setel ari ni...??
sebab.......






Esok saya cuti...
Nak berjimba-jimba di KL..wakakak
Esok dan Sabtu leh rongeng2 (wahhh..best toi bahasa)
Lama rase tak jalan2 kat KL sambil cuci mata dan cuci poket..haha
AHAD....Ada event spesel punye...

Kawan2...jumpa nanti ye...
Excited nih...mcam segan2 pun ade..hehehe

Tuesday, March 29, 2011

Sedetik Lebih oleh Anuar Zain

Masa OTW balik dari opis tadi, buat kesekian kalinya saya dihiburkan dengan lagu Abg Nuar ni :) (perasaan...masa sekolah dulu memang kipas berani mati Anuar Zainlah katakan)... Jadi untuk mengisi masa lapang sambil memandu tu, saya cuba untuk menghayati bait2 lagu kata2 Abg Nuar...

Maka dengan ini, saya tujukan lagu ini untuk En Mohd Fadli Abdullah, Suami ibu yang tercinta... Abah bagi anak-anak ibu... Abah, Being with U is THE BEST thing i've ever had... Ibu sangat bersyukur atas jodoh pilihanNYA ini :) ( sambil tersenyum2 malu). Moga kebahagian untuk kita hingga akhir hayat kita.


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


p/s: macam over jiwang lak saya ari ni..hihi..sekali sekala berubah angin..huhu

Monday, March 28, 2011

Kakak, berusahalah...


Salam...


Ibu...

Kakak dah boleh berdiri sendiri.. :))
Wah...bagusnya kakak...
Lepas ni berjalan pula ye...
Abang, cepat berdiri dan berjalan...
Kejar kakak...
Nanti kite boleh main kat luar sama-sama...




p/s: Ibu yang terlebih excited...Biasalah..hehe

Amir dan Amirah bermain...

Salam...


Inilah yang terjadi bila Amir dan Amirah syok main sesama sendiri...

Yang anak teruna tu ala2 ganas gitu...

Yang anak dara tu pulak manja2 gitu...

Tapi...

Diorang boleh ketawa mengekek2...


Si kakak, siap merangkak laju2...

Pastu berenti supaya abang datang dan baring atas die..

Jenuh ibu dok pegang2 takut kakak atau abang kena gusti sesama sendiri..




Alahai...anak-anak ibu...

Tuesday, March 22, 2011

Selamat Hari Ulang Tahun yang pertama

Untuk Amir Hakim & Amirah Husna,

Ibu ucapkan selamat hari ulang tahun yang pertama buat kalian...



Permata hati ibu dan abah...
Penyejuk di mata dan penawar di hati kami...
Menjadi anak yang soleh dan solehah...
Yang bisa mendoakan kami ketika kami tiada lagi nanti...

Moga keberkatan dariNYA sentiasa mengiringi langkah kalian.


Alhamdulillah...hari ni abang dan kakak dah cukup setahun. Rasa macam baru semalam ibu bertungkus lumus menyiapkan segala persiapan...bersusah hati, gemuruh, takut dan segala macam perasaan lagi menghadapi detik-detik melahirkan kalian...Dan hari ni, anak-anak ibu dah setahun...moga kalian membesar bagaikan JUARA....Cuma yang ingin ibu katakan...


IBU & ABAH SAYANG KAKAK & ABANG HINGGA AKHIR HAYAT






Thursday, March 17, 2011

Beg baru :))

Hari ni saya bergaya dengan beg baru gi keje...
Bersemangat rasanya nak pergi kelas..haha
Walaupun warne beg tak matching dengan baju..
Saya tetap nak melaram..
Setelah berhempas pulas malam tadi,siap juga akhirnya..
sempat jugak kerahan gerak en suami di tgh malam nak tunjuk beg baru..hehe
.........................................................................
.........................................................................
..........................................................................
tadaaaaa....

Pandangan Luar

Pandangan dalam..
Memang sesuai untuk org yang suka angkut segalanya di dalam hand bag

Sila abaikan barang2 yang ntah apa2 dlm beg tuh.. (-_-")


Satu set dengan beg netbook...hehehe
Kenapa saya bersungguh-sungguh menyiapkan beg tu
Sebab beg yang sedia ada, dah bersalin kulit..hehe



P/S: pesanan penaja untuk Yan
Beg muaz dan muiz tak siap lagi..
saya tengah berusaha ni..
mood menjahit baru menjenguk semula..hehe

Kembar sepasang yang comel! by Amrafahan

Salam...

Pagi ni bukak blog dan mula membuat lawatan sambil belajar di blog kawan2..

................................................

.................................................

..................................................

sekali macam ter 'blusing sendiri'..hehehe
Ayah 3 Auni buat entri tentang Amir & Amirah....hehehe
Ade pulak gambar dengan ibu die (abah jangan jeles ye)
Boleh lihat entri itu disini.


TQ sangat2 ye tentang entri khas untuk sikembar sepasang ini..
( Masih dalam perasaan dan nada yang malu-alu kucing gitu..)

Monday, March 14, 2011

malam nan Idah...

Salam...

Just nak share, event malam sabtu yang sangat happening dan meriah baru-baru ni...Barbeque @ pre besday kembar saya...(sebab besday yang sebenar 22 mac nanti..kire pre besday party lah)...
Inilah kek yang dibuat oleh Umi Julia @ MyQasehKitchen..hehe..cantik kannnn...


Dan yang ini adalah aksi terbaik dari Abang, Kakak dan IBu... (Suka sangat gambar ni..heheh)

Siapa yang macam muka ibu...kakak atau abang..??


Dan ini bila upacara memotong kek berlangsung..hehehe..Tak boleh dok diam langsung...Ishhh


InsyaAllah, ada rezeki nanti nak sambut dirumah Temerloh pula..
Ajak anak2 jiran dan kawan2 di sini... :))

Monday, March 07, 2011

sebelum dan selepas...

salam...

Cuma nak kongsi ini...

SEBELUM

SELEPAS...

Yaa...Inilah dia Amir Amirah punye Diaper Stacker
Hehehehe...Close up sikit...
Cuma jahitan SANGAT TIDAK KEMAS disebabkan nak cepat punya hal..hehe..
Takpelah janji tak sakit mata melihat plastik huggies tersangkut di dinding lagi..
(gara-gara, kalau di bawah, ada org akan sepah2kan pampers tu...)
So just refill je pasnih...



Nak balik kampung pun senang, just angkut je diaper stacker nih...
Ada yang berkenan..? hehe


Tuesday, March 01, 2011

All about... " saya nak kurus..." siri 2

Salam...

saya hanya ingin berkongsi antara informasi yang saya dapat dalam saya mensurfing2 internet..Pada saya, tak salah kan kalau saya nak kongsikan di sini... Kalau kita mampu, kita boleh ikut.. Kalau tak, mmm...takpe, yang penting kite ada semangat untuk MENCUBA... Dan dalam pada kita berusaha tu, abaikan sahaja segala provokasi yang diterima...dan menerima segala sokongan yang diberi..Untuk Kandaku Juhaida Hussin, mari kite usaha sama-sama..Jangan di dengar kata-kata mereka yang tidak membina itu...hehehe.

Ok, antara info yang ingin saya kongsikan...

1) Banyakkan minum air kosong.. jadi keinginan untuk minum air manis akan berkurangan... Lagipun, sebanyak mana pun air kosong yang kita minum, ia tidak menyumbang apa-apa kepada tahap kalori kita...

2) Kita kena mempunyai tidur yang cukup selama 6-8 jam sehari..Kurang tidur menyebabkan kita mengambil gula yang berlebihan.

3) Epal mengandungi 5g fiber dan kandungan gula di dalam epal tidak akan mempengaruhi kadar gula dalam darah kita..dan seeloknya ambillah epal hijau kerana ia mengandungi gula yang lebih sedikit.

4) Makan makanan yang pedas akan mengurang kan keinginan kita untuk makan dan meningkatkan metabolisma kita.

5) Kita masih boleh menikmati nasi lemak...tapi apakata kita tukarkan nasi lemak dengan nasi putih.

6) Kita juga masih boleh menikmati teh tarik, roti canai, fruit juice dan lain-lain. Tapi apa kata kalau kita amik dalam kuantiti yang sedikit..Separuh ke...

Oklah..ini antara info yang saya dapat...Moga-moga saya istiqamah dalam usaha saya ni...

Ni yang bagus...oat yang sihat.. Tapi saya tak suka oat..huhu

Thursday, March 31, 2011

Jimba-jimba di bandaraya \^^/

Posted by CikDibah ;P at 1:13 PM 5 comments Links to this post
Salam...


Ari ni bz sket..nak setelkan filing dan sume keje...
Next week external audit...
Jadi Course File & Teaching Portfilio kena update...

Nape nak update dan setel ari ni...??
sebab.......






Esok saya cuti...
Nak berjimba-jimba di KL..wakakak
Esok dan Sabtu leh rongeng2 (wahhh..best toi bahasa)
Lama rase tak jalan2 kat KL sambil cuci mata dan cuci poket..haha
AHAD....Ada event spesel punye...

Kawan2...jumpa nanti ye...
Excited nih...mcam segan2 pun ade..hehehe

Tuesday, March 29, 2011

Sedetik Lebih oleh Anuar Zain

Posted by CikDibah ;P at 11:30 PM 7 comments Links to this post
Masa OTW balik dari opis tadi, buat kesekian kalinya saya dihiburkan dengan lagu Abg Nuar ni :) (perasaan...masa sekolah dulu memang kipas berani mati Anuar Zainlah katakan)... Jadi untuk mengisi masa lapang sambil memandu tu, saya cuba untuk menghayati bait2 lagu kata2 Abg Nuar...

Maka dengan ini, saya tujukan lagu ini untuk En Mohd Fadli Abdullah, Suami ibu yang tercinta... Abah bagi anak-anak ibu... Abah, Being with U is THE BEST thing i've ever had... Ibu sangat bersyukur atas jodoh pilihanNYA ini :) ( sambil tersenyum2 malu). Moga kebahagian untuk kita hingga akhir hayat kita.


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


p/s: macam over jiwang lak saya ari ni..hihi..sekali sekala berubah angin..huhu

Monday, March 28, 2011

Kakak, berusahalah...

Posted by CikDibah ;P at 4:56 PM 7 comments Links to this post

Salam...


Ibu...

Kakak dah boleh berdiri sendiri.. :))
Wah...bagusnya kakak...
Lepas ni berjalan pula ye...
Abang, cepat berdiri dan berjalan...
Kejar kakak...
Nanti kite boleh main kat luar sama-sama...




p/s: Ibu yang terlebih excited...Biasalah..hehe

Amir dan Amirah bermain...

Posted by CikDibah ;P at 4:52 PM 0 comments Links to this post
Salam...


Inilah yang terjadi bila Amir dan Amirah syok main sesama sendiri...

Yang anak teruna tu ala2 ganas gitu...

Yang anak dara tu pulak manja2 gitu...

Tapi...

Diorang boleh ketawa mengekek2...


Si kakak, siap merangkak laju2...

Pastu berenti supaya abang datang dan baring atas die..

Jenuh ibu dok pegang2 takut kakak atau abang kena gusti sesama sendiri..




Alahai...anak-anak ibu...

Tuesday, March 22, 2011

Selamat Hari Ulang Tahun yang pertama

Posted by CikDibah ;P at 12:41 PM 18 comments Links to this post
Untuk Amir Hakim & Amirah Husna,

Ibu ucapkan selamat hari ulang tahun yang pertama buat kalian...



Permata hati ibu dan abah...
Penyejuk di mata dan penawar di hati kami...
Menjadi anak yang soleh dan solehah...
Yang bisa mendoakan kami ketika kami tiada lagi nanti...

Moga keberkatan dariNYA sentiasa mengiringi langkah kalian.


Alhamdulillah...hari ni abang dan kakak dah cukup setahun. Rasa macam baru semalam ibu bertungkus lumus menyiapkan segala persiapan...bersusah hati, gemuruh, takut dan segala macam perasaan lagi menghadapi detik-detik melahirkan kalian...Dan hari ni, anak-anak ibu dah setahun...moga kalian membesar bagaikan JUARA....Cuma yang ingin ibu katakan...


IBU & ABAH SAYANG KAKAK & ABANG HINGGA AKHIR HAYAT






Thursday, March 17, 2011

Beg baru :))

Posted by CikDibah ;P at 5:01 PM 6 comments Links to this post
Hari ni saya bergaya dengan beg baru gi keje...
Bersemangat rasanya nak pergi kelas..haha
Walaupun warne beg tak matching dengan baju..
Saya tetap nak melaram..
Setelah berhempas pulas malam tadi,siap juga akhirnya..
sempat jugak kerahan gerak en suami di tgh malam nak tunjuk beg baru..hehe
.........................................................................
.........................................................................
..........................................................................
tadaaaaa....

Pandangan Luar

Pandangan dalam..
Memang sesuai untuk org yang suka angkut segalanya di dalam hand bag

Sila abaikan barang2 yang ntah apa2 dlm beg tuh.. (-_-")


Satu set dengan beg netbook...hehehe
Kenapa saya bersungguh-sungguh menyiapkan beg tu
Sebab beg yang sedia ada, dah bersalin kulit..hehe



P/S: pesanan penaja untuk Yan
Beg muaz dan muiz tak siap lagi..
saya tengah berusaha ni..
mood menjahit baru menjenguk semula..hehe

Kembar sepasang yang comel! by Amrafahan

Posted by CikDibah ;P at 9:57 AM 4 comments Links to this post
Salam...

Pagi ni bukak blog dan mula membuat lawatan sambil belajar di blog kawan2..

................................................

.................................................

..................................................

sekali macam ter 'blusing sendiri'..hehehe
Ayah 3 Auni buat entri tentang Amir & Amirah....hehehe
Ade pulak gambar dengan ibu die (abah jangan jeles ye)
Boleh lihat entri itu disini.


TQ sangat2 ye tentang entri khas untuk sikembar sepasang ini..
( Masih dalam perasaan dan nada yang malu-alu kucing gitu..)

Monday, March 14, 2011

malam nan Idah...

Posted by CikDibah ;P at 4:34 PM 3 comments Links to this post
Salam...

Just nak share, event malam sabtu yang sangat happening dan meriah baru-baru ni...Barbeque @ pre besday kembar saya...(sebab besday yang sebenar 22 mac nanti..kire pre besday party lah)...
Inilah kek yang dibuat oleh Umi Julia @ MyQasehKitchen..hehe..cantik kannnn...


Dan yang ini adalah aksi terbaik dari Abang, Kakak dan IBu... (Suka sangat gambar ni..heheh)

Siapa yang macam muka ibu...kakak atau abang..??


Dan ini bila upacara memotong kek berlangsung..hehehe..Tak boleh dok diam langsung...Ishhh


InsyaAllah, ada rezeki nanti nak sambut dirumah Temerloh pula..
Ajak anak2 jiran dan kawan2 di sini... :))

Monday, March 07, 2011

sebelum dan selepas...

Posted by CikDibah ;P at 3:57 PM 6 comments Links to this post
salam...

Cuma nak kongsi ini...

SEBELUM

SELEPAS...

Yaa...Inilah dia Amir Amirah punye Diaper Stacker
Hehehehe...Close up sikit...
Cuma jahitan SANGAT TIDAK KEMAS disebabkan nak cepat punya hal..hehe..
Takpelah janji tak sakit mata melihat plastik huggies tersangkut di dinding lagi..
(gara-gara, kalau di bawah, ada org akan sepah2kan pampers tu...)
So just refill je pasnih...



Nak balik kampung pun senang, just angkut je diaper stacker nih...
Ada yang berkenan..? hehe


Tuesday, March 01, 2011

All about... " saya nak kurus..." siri 2

Posted by CikDibah ;P at 12:52 PM 9 comments Links to this post
Salam...

saya hanya ingin berkongsi antara informasi yang saya dapat dalam saya mensurfing2 internet..Pada saya, tak salah kan kalau saya nak kongsikan di sini... Kalau kita mampu, kita boleh ikut.. Kalau tak, mmm...takpe, yang penting kite ada semangat untuk MENCUBA... Dan dalam pada kita berusaha tu, abaikan sahaja segala provokasi yang diterima...dan menerima segala sokongan yang diberi..Untuk Kandaku Juhaida Hussin, mari kite usaha sama-sama..Jangan di dengar kata-kata mereka yang tidak membina itu...hehehe.

Ok, antara info yang ingin saya kongsikan...

1) Banyakkan minum air kosong.. jadi keinginan untuk minum air manis akan berkurangan... Lagipun, sebanyak mana pun air kosong yang kita minum, ia tidak menyumbang apa-apa kepada tahap kalori kita...

2) Kita kena mempunyai tidur yang cukup selama 6-8 jam sehari..Kurang tidur menyebabkan kita mengambil gula yang berlebihan.

3) Epal mengandungi 5g fiber dan kandungan gula di dalam epal tidak akan mempengaruhi kadar gula dalam darah kita..dan seeloknya ambillah epal hijau kerana ia mengandungi gula yang lebih sedikit.

4) Makan makanan yang pedas akan mengurang kan keinginan kita untuk makan dan meningkatkan metabolisma kita.

5) Kita masih boleh menikmati nasi lemak...tapi apakata kita tukarkan nasi lemak dengan nasi putih.

6) Kita juga masih boleh menikmati teh tarik, roti canai, fruit juice dan lain-lain. Tapi apa kata kalau kita amik dalam kuantiti yang sedikit..Separuh ke...

Oklah..ini antara info yang saya dapat...Moga-moga saya istiqamah dalam usaha saya ni...

Ni yang bagus...oat yang sihat.. Tapi saya tak suka oat..huhu

Related Posts with Thumbnails