CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 21, 2010

Weekend nan indah...

Sebetulnya hujung minggu kali ni saya akan fokus untuk menyiapkan reseach proposal saya memandangkan hari isni perlu dihantar. Namun dalam jam 6 petang, seorang sahabat, kak fizah sms mengatakan ada email dari VC mengatakan pekeliling tersebut dibatalkan...Saya rasa, semua cikgu di UiTM di semua cawangan menarik nafas lega. Namun hasrat akan tetap diteruskan, saya akan teruskan research ini namun tidaklah tergesa2 seperti ini. Ibu boleh kembali tersenyum dan bermain2 dengan anak-anak...

Kebetulan, Sabtu, 19 Jun, majlis sambut menantu Shem (sahabat en suami) di Temerloh, jadi kawan-kawan en suami akan datang merehat-rehatkan badan di rumah...Maka tanpa berlengah, saya mengemas rumah, mop dapur, kemas bilik, basuh bilik air (kerja en suami) dan masak sikit2...wahhh...penat betoi..yelah, 3 bulan asik bersantai lama tak bertungkus lumus di rumah..jadi terasalah keletihan yang amat bila buat kerja yang tak seberapa...


Balik aje dari kenduri, sempat juga pusing-pusing bandar dan berkunjung ke tempat faveretku, iaitu KAMDAR, menurut kata YAN. Kebetulan kawan en suami nak beli kain pasang untuk baju raya dan nak minta tolong saya jahitkan terus...mmm...Ingat lagi tak entri saya yang lalu tentang hasrat di hati tu...Jadi bila masuk je KAMDAR...wahhh ade kain cotton comel2 dan cantek2...sangat sesuai untuk dibuat gaun dan beg..maka saya belilah serba sedikit...hehehe...


Yang warna biru, plan nak buatkan Yan Diapers bag, tapi takbagitau dia lagi..yelah taktau camne hasilnya nanti..hehe..dan yang kuning untuk kawan yang masih maternity leave..saya tengah menunggu mesin jahit dengan sabar...ikut hati nak je balik kampung jap ambik mesin jahit tuh..hehhe..dan yang turqoise depan tuh...baju raya kami sekeluarga..heheh..termasuk sekali pulak...
Opss...nyaris pulak saya terlupa perkara yang begitu PENTING..masa saya asik cuci2 mata dan pening nak pilih kain kat KAMDAR ari tu, seperti biasa...orang mesti tanya..
"Kembar ke anak?"
"a'ah..sepasang"
Hehehe...seronok sungguh..tapi yang LEBIH SERONOK apabila adik cashier tu tanya...
"Umur berapa...?"
"Eh...tua dah saya ni...29...nape ?"
"Ooooo...Saya 25, saya ingat muda dari saya lagi...dalam 23-24"
hahahhahaah...saya sangat GEMBIRA dan SERONOK..juga KEKEMBANGAN...ade orang kata saya nampak lebih muda...sambil eksen dengan en suami...terpaksalah hal ini menjadi isu buat diriku yang perasan nih....heheheheh (Dalam mood yang masih juga perasan..)

5 comments:

tulip_suci said...

muahahahaha....tak boleh tahan ..umor akak sebaya ngn cik lie ke?? ..

^^AnGGun^^ said...

tp mmg btul pon

diba tak nmpk mcm 29!!
siyes la..ingt 25-26..hehe

IbuAmirAmirah ;P said...

sufie: a'ah...........cuma akak lahir 81, cik lie 82..hahahah..tapi ttp ngaku sebaya..

anggun: yeke...alamak..nak perasan lagi nihhhhhh...heheheh

ayu said...

wah bestnya dpt kembar:) ada petua ke?hihi

apapun..selamat menjahit & good luck :)

azian said...

dib...
ko nak buat beg diapers untuk aku ke???
heheheheh....

Monday, June 21, 2010

Weekend nan indah...

Posted by CikDibah ;P at 11:33 AM
Sebetulnya hujung minggu kali ni saya akan fokus untuk menyiapkan reseach proposal saya memandangkan hari isni perlu dihantar. Namun dalam jam 6 petang, seorang sahabat, kak fizah sms mengatakan ada email dari VC mengatakan pekeliling tersebut dibatalkan...Saya rasa, semua cikgu di UiTM di semua cawangan menarik nafas lega. Namun hasrat akan tetap diteruskan, saya akan teruskan research ini namun tidaklah tergesa2 seperti ini. Ibu boleh kembali tersenyum dan bermain2 dengan anak-anak...

Kebetulan, Sabtu, 19 Jun, majlis sambut menantu Shem (sahabat en suami) di Temerloh, jadi kawan-kawan en suami akan datang merehat-rehatkan badan di rumah...Maka tanpa berlengah, saya mengemas rumah, mop dapur, kemas bilik, basuh bilik air (kerja en suami) dan masak sikit2...wahhh...penat betoi..yelah, 3 bulan asik bersantai lama tak bertungkus lumus di rumah..jadi terasalah keletihan yang amat bila buat kerja yang tak seberapa...


Balik aje dari kenduri, sempat juga pusing-pusing bandar dan berkunjung ke tempat faveretku, iaitu KAMDAR, menurut kata YAN. Kebetulan kawan en suami nak beli kain pasang untuk baju raya dan nak minta tolong saya jahitkan terus...mmm...Ingat lagi tak entri saya yang lalu tentang hasrat di hati tu...Jadi bila masuk je KAMDAR...wahhh ade kain cotton comel2 dan cantek2...sangat sesuai untuk dibuat gaun dan beg..maka saya belilah serba sedikit...hehehe...


Yang warna biru, plan nak buatkan Yan Diapers bag, tapi takbagitau dia lagi..yelah taktau camne hasilnya nanti..hehe..dan yang kuning untuk kawan yang masih maternity leave..saya tengah menunggu mesin jahit dengan sabar...ikut hati nak je balik kampung jap ambik mesin jahit tuh..hehhe..dan yang turqoise depan tuh...baju raya kami sekeluarga..heheh..termasuk sekali pulak...
Opss...nyaris pulak saya terlupa perkara yang begitu PENTING..masa saya asik cuci2 mata dan pening nak pilih kain kat KAMDAR ari tu, seperti biasa...orang mesti tanya..
"Kembar ke anak?"
"a'ah..sepasang"
Hehehe...seronok sungguh..tapi yang LEBIH SERONOK apabila adik cashier tu tanya...
"Umur berapa...?"
"Eh...tua dah saya ni...29...nape ?"
"Ooooo...Saya 25, saya ingat muda dari saya lagi...dalam 23-24"
hahahhahaah...saya sangat GEMBIRA dan SERONOK..juga KEKEMBANGAN...ade orang kata saya nampak lebih muda...sambil eksen dengan en suami...terpaksalah hal ini menjadi isu buat diriku yang perasan nih....heheheheh (Dalam mood yang masih juga perasan..)

5 comments on "Weekend nan indah..."

tulip_suci on June 21, 2010 at 1:22 PM said...

muahahahaha....tak boleh tahan ..umor akak sebaya ngn cik lie ke?? ..

^^AnGGun^^ on June 21, 2010 at 2:00 PM said...

tp mmg btul pon

diba tak nmpk mcm 29!!
siyes la..ingt 25-26..hehe

IbuAmirAmirah ;P on June 21, 2010 at 3:46 PM said...

sufie: a'ah...........cuma akak lahir 81, cik lie 82..hahahah..tapi ttp ngaku sebaya..

anggun: yeke...alamak..nak perasan lagi nihhhhhh...heheheh

ayu on June 21, 2010 at 5:51 PM said...

wah bestnya dpt kembar:) ada petua ke?hihi

apapun..selamat menjahit & good luck :)

azian on June 28, 2010 at 11:25 AM said...

dib...
ko nak buat beg diapers untuk aku ke???
heheheheh....

Related Posts with Thumbnails