CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 15, 2010

Hasrat di hati...

Mmmm...Saya memang suka menjahit..terutamanya baju sendiri..hehehe...dulu ada juga mengabil upah menjahit masa study...but then, saya eksiden, patah tangan kiri...dan selepas itu, saya terus berhenti mengambil tempahan..kalau ada pun, setakat suka-suka, jahit baju kawan-kawan...But then, saya terfikir untuk memulakan karier menjahit semula untuk mencari sedikit wang poket....(hahahah...tak cukupkah uitm bayor duit gaji).....bukan ape..untuk wang tambahan..memandangkan periuk nasi sudah bertambah...Alhamdulillah, setakat ini masih mencukupi..malahan boleh bersuka-suka lagi..cuma untuk simpanan...Kerana saya rasa...sudah masanya saya memulakan wang tabungan saya dan anak-anak..masa untuk saya membazir dan bersuka-suka tanpa faedah sudah berakhir(maklumlah, saya kan boros orangnye...)

Selain itu, saya juga sangat suka menggubah hantaran, membuat bunga telur, door gift dan yang sewaktu dengannya...banyak yang telah saya buat...tapi hanya setakat membantu kawan-kawan dan saudara mara...Ingat nak ambil tempahan buat bunga telur secara serius...mmm..takut tak sempat pula..memandangkan ia perlu masa yang lama....

mmm...fikir punya fikir...dan setelah melalui pengalaman menjahit gaun anak dara saya tu, saya ingin cuba menjahit gaun kanak-kanaklah. Disamping menjahit yang lain2 seperti beg, cadar, blouse dan mengambil tempahan jahit baju kurung..Mungkin saya akan cuba buat ia dengan lebih serius..hehe...
Inilah gaun pertama anak saya..Yang dipakai masa Majlis cukur jambul dan Akikah hari tu..Rasa sangat teruja untuk meneruskan hobi lama saya ni...tapi mesin jahit tinggal di kampung pulak (sebab tak muat kereta ari tu..hehehe) takpe...slow2..kite design pattern dulu kan...Ish...tak sabarnya...
Ok...nanti saya akan update lagi dengan cubaan2 saya yg seterusnya ye....!

3 comments:

tulip_suci said...

owh, sy pun sedang ber usaha menjahit seluar.. sbb dari dulu jahit seluar mesti fale!!..cume tahu wat seluar apek tu je (seluar bergetah tu) hihihi

tulip_suci said...
This comment has been removed by the author.
tulip_suci said...
This comment has been removed by the author.

Tuesday, June 15, 2010

Hasrat di hati...

Posted by CikDibah ;P at 4:07 PM
Mmmm...Saya memang suka menjahit..terutamanya baju sendiri..hehehe...dulu ada juga mengabil upah menjahit masa study...but then, saya eksiden, patah tangan kiri...dan selepas itu, saya terus berhenti mengambil tempahan..kalau ada pun, setakat suka-suka, jahit baju kawan-kawan...But then, saya terfikir untuk memulakan karier menjahit semula untuk mencari sedikit wang poket....(hahahah...tak cukupkah uitm bayor duit gaji).....bukan ape..untuk wang tambahan..memandangkan periuk nasi sudah bertambah...Alhamdulillah, setakat ini masih mencukupi..malahan boleh bersuka-suka lagi..cuma untuk simpanan...Kerana saya rasa...sudah masanya saya memulakan wang tabungan saya dan anak-anak..masa untuk saya membazir dan bersuka-suka tanpa faedah sudah berakhir(maklumlah, saya kan boros orangnye...)

Selain itu, saya juga sangat suka menggubah hantaran, membuat bunga telur, door gift dan yang sewaktu dengannya...banyak yang telah saya buat...tapi hanya setakat membantu kawan-kawan dan saudara mara...Ingat nak ambil tempahan buat bunga telur secara serius...mmm..takut tak sempat pula..memandangkan ia perlu masa yang lama....

mmm...fikir punya fikir...dan setelah melalui pengalaman menjahit gaun anak dara saya tu, saya ingin cuba menjahit gaun kanak-kanaklah. Disamping menjahit yang lain2 seperti beg, cadar, blouse dan mengambil tempahan jahit baju kurung..Mungkin saya akan cuba buat ia dengan lebih serius..hehe...
Inilah gaun pertama anak saya..Yang dipakai masa Majlis cukur jambul dan Akikah hari tu..Rasa sangat teruja untuk meneruskan hobi lama saya ni...tapi mesin jahit tinggal di kampung pulak (sebab tak muat kereta ari tu..hehehe) takpe...slow2..kite design pattern dulu kan...Ish...tak sabarnya...
Ok...nanti saya akan update lagi dengan cubaan2 saya yg seterusnya ye....!

3 comments on "Hasrat di hati..."

tulip_suci on June 21, 2010 at 1:27 PM said...

owh, sy pun sedang ber usaha menjahit seluar.. sbb dari dulu jahit seluar mesti fale!!..cume tahu wat seluar apek tu je (seluar bergetah tu) hihihi

tulip_suci on June 21, 2010 at 1:27 PM said...
This comment has been removed by the author.
tulip_suci on June 21, 2010 at 1:27 PM said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails