CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 15, 2010

Event sepanjang hujung minggu...


Hari Rabu minggu lepas bersamaan 9 Jun, En suami berkursus di Kuantan. Agak kelam kabut bila dapat tau dia akan pergi kursus. Yelah...kawan yang selalu teman dikala suami berkursus pergi induksi pulak...kebetulan 8 & 9 tuh ada audit dalam, jadi takleh cuti...fikir punya fikir...saya plan ambil cuti 10, 11 dan 14 Jun...memandangkan 12 jun tuh ade kenduri akikah dan cukur jambul abang dan kakak (walaupun mereka sudah botak lor...) dan 13 tuh kenduri kahwen shem di KL (kawan baek en suami). Jadi lepas je kerja hari rabu tuh..saya dan anak-anak akan pulang ke kampung...opssss...saya tak drive sendiri..tapi opah dan ateh jemput..hehhe...

Mmmm..ape yang ingin diceritakan adalah, kemeriahan kenduri akikah dan cukur jambul Amir dan Amirah. Oleh kerana anak-anak saya adalah sepasang, girl and boy, maka tema yang saya pilih adalah pink dan biru...hehehe...Setelah bertungkus lumus selama 2 hari 2 malam..akhirnya pelamin yang diidam-idamkan berjaya disiapkan. Wah, ibu sangat gembira..Ia cantik di mataku..hehehe...


Amacam...cantek tak..heheheh



Disamping itu, saya juga berjaya menyiapkan pakaian untuk kami 4 sekeluarga..hehehe...sedondon mengikut tema pink dan biru....Oleh kerana ibu ni tak pandai jahit baju melayu cekak musang, jadi abah dan abang terpaksa pakai baju melayu teluk belanga jelah...hehhe..kakak, ibu jahitkan baju gaun labuh...dan ibu..macam biasalah..baju kurung moden..hehehhe...





Sedondon kan... ^___^




Ini bunga telur untuk goodies bag...aktiviti masa dalam pantang..siap juga akhirnya...


Mmmm..tetamu hadir sampai ke petang...Alhamdulillah, makanan cukup untuk semua tetamu yang hadir.Terima kasih buat semua yang menjayakan majlis ini..terutama kepada emak dan kaum kerabat... ^____^



Keletihan melayan tetamu...


Keesokkannya pulak, kami pergi KL untuk menghadiri majlis sahabat baek en suami, Shem...Sangat cantek lor perantin itu...heheh...mmm...disebabkan abang selsema, opah suruh bawa kakak je...sian abang tinggal di rumah dengan opah.



Abang yang kena tinggal dengan ibu, abah dan kakak...


Kakak pegi jalan-jalan...


Inilah perantin hari tu...cantek kan....

Balik dari kenduri Shem, singgah sekejap di JJ wangsa Maju...dapat juga saya sambar kereta baru untuk abang...hehehe...kereta menjadi idaman abah...Mulanya saya berkenan yang lain, tapi bila tengok yang nih...wah memang cantik..patutlah en suami berkenan sangat...maka tak jadilah beli stroller kembar. Kakak dah ade kat rumah, jadi kenalah tolak anak sorang satu lepas nih..hehhe...

Sori abang, kakak dah rasmikan dulu....

Selesai semua baru kami pulang..pukul 8 malam juga baru sampai..hehehe...sian abang kena tinggal. Tapi mak kate, dia baik je..tak meragam langsung..agaknya tau diri kena tinggal..taknak susahkan orang..hehhehe...

Apapun, hujung minggu ini dipenuhi dengan ativiti yang menyenangkan..Terima kasih ya Allah untuk peluang ini.... ^____^





9 comments:

hang_lipur said...

alalalaaaaa soooo cute!!!

naza nur saad said...

wah..
kalau pandai jahit baju macam kak dib bagus juga..
bleh jahit baju untuk sama2 sedondon dengan family..

ish.jelez.

MrsPelangi ;P said...

nadey: TQ...hehhehe

nazha: cepat blaja menjait dari mak...hehheheh...

^^AnGGun^^ said...

Rajennye diba..semua wat sendiri
dahla pandai menjahit:)
untung padli..

fairuz shohaimay said...

ala.. kak dib... tak dapat gi kenduri ari tu.. sedey.. melepas tgk abang & kakak yang comey :(

tulip_suci said...

owh! cekak musang memang susah..emak saja yg pro..teluk belanga pun cantik..baju kerabat sultan johor tau...dont play2..hihihi..comment yg panjang ini...klu org tu tau jahit baju mesti dia akan buat utk baju sendiri kurung moden..tak suke pakai baju kurung betul..tak nampak slim kan kan kan..hihihiih

azian said...

hamboi2
ni majlis akikah ke apa ni?
tapi kesian abg kene tinggal...
tak pe2, len kali ikut sekalik...
kan da ade 2 stroller
nanti baby aunty yan punya majlis akikah nak suh mak korang buatkan bunga telo laaa...kukuikukui

IbuAmirAmirah ;P said...

cik anggun: alaa...ckit2 je..heheheh

fairuz: tulah..nape tak dtg..bz 5s ye...

sufie: a'ah...supaya nampak cantek dan yg ptg nampak SLIMMMM..hahaha

yan: bole sajes..tapi kena gitau awal2 sebab bunga telur nak wat lama sket..heheheh

Rabia Sensei said...

Salam Dibah, thanks sudi singgah di blog aku..hehe..

Beshnya dapat twins..Tahniah yer =D

Ni nak bagi award kat ko. Tengok kat sini yerk
Cutest Blog Award

Tuesday, June 15, 2010

Event sepanjang hujung minggu...

Posted by CikDibah ;P at 9:44 AM

Hari Rabu minggu lepas bersamaan 9 Jun, En suami berkursus di Kuantan. Agak kelam kabut bila dapat tau dia akan pergi kursus. Yelah...kawan yang selalu teman dikala suami berkursus pergi induksi pulak...kebetulan 8 & 9 tuh ada audit dalam, jadi takleh cuti...fikir punya fikir...saya plan ambil cuti 10, 11 dan 14 Jun...memandangkan 12 jun tuh ade kenduri akikah dan cukur jambul abang dan kakak (walaupun mereka sudah botak lor...) dan 13 tuh kenduri kahwen shem di KL (kawan baek en suami). Jadi lepas je kerja hari rabu tuh..saya dan anak-anak akan pulang ke kampung...opssss...saya tak drive sendiri..tapi opah dan ateh jemput..hehhe...

Mmmm..ape yang ingin diceritakan adalah, kemeriahan kenduri akikah dan cukur jambul Amir dan Amirah. Oleh kerana anak-anak saya adalah sepasang, girl and boy, maka tema yang saya pilih adalah pink dan biru...hehehe...Setelah bertungkus lumus selama 2 hari 2 malam..akhirnya pelamin yang diidam-idamkan berjaya disiapkan. Wah, ibu sangat gembira..Ia cantik di mataku..hehehe...


Amacam...cantek tak..heheheh



Disamping itu, saya juga berjaya menyiapkan pakaian untuk kami 4 sekeluarga..hehehe...sedondon mengikut tema pink dan biru....Oleh kerana ibu ni tak pandai jahit baju melayu cekak musang, jadi abah dan abang terpaksa pakai baju melayu teluk belanga jelah...hehhe..kakak, ibu jahitkan baju gaun labuh...dan ibu..macam biasalah..baju kurung moden..hehehhe...





Sedondon kan... ^___^




Ini bunga telur untuk goodies bag...aktiviti masa dalam pantang..siap juga akhirnya...


Mmmm..tetamu hadir sampai ke petang...Alhamdulillah, makanan cukup untuk semua tetamu yang hadir.Terima kasih buat semua yang menjayakan majlis ini..terutama kepada emak dan kaum kerabat... ^____^



Keletihan melayan tetamu...


Keesokkannya pulak, kami pergi KL untuk menghadiri majlis sahabat baek en suami, Shem...Sangat cantek lor perantin itu...heheh...mmm...disebabkan abang selsema, opah suruh bawa kakak je...sian abang tinggal di rumah dengan opah.



Abang yang kena tinggal dengan ibu, abah dan kakak...


Kakak pegi jalan-jalan...


Inilah perantin hari tu...cantek kan....

Balik dari kenduri Shem, singgah sekejap di JJ wangsa Maju...dapat juga saya sambar kereta baru untuk abang...hehehe...kereta menjadi idaman abah...Mulanya saya berkenan yang lain, tapi bila tengok yang nih...wah memang cantik..patutlah en suami berkenan sangat...maka tak jadilah beli stroller kembar. Kakak dah ade kat rumah, jadi kenalah tolak anak sorang satu lepas nih..hehhe...

Sori abang, kakak dah rasmikan dulu....

Selesai semua baru kami pulang..pukul 8 malam juga baru sampai..hehehe...sian abang kena tinggal. Tapi mak kate, dia baik je..tak meragam langsung..agaknya tau diri kena tinggal..taknak susahkan orang..hehhehe...

Apapun, hujung minggu ini dipenuhi dengan ativiti yang menyenangkan..Terima kasih ya Allah untuk peluang ini.... ^____^





9 comments on "Event sepanjang hujung minggu..."

hang_lipur on June 15, 2010 at 1:38 PM said...

alalalaaaaa soooo cute!!!

naza nur saad on June 15, 2010 at 2:33 PM said...

wah..
kalau pandai jahit baju macam kak dib bagus juga..
bleh jahit baju untuk sama2 sedondon dengan family..

ish.jelez.

MrsPelangi ;P on June 15, 2010 at 4:03 PM said...

nadey: TQ...hehhehe

nazha: cepat blaja menjait dari mak...hehheheh...

^^AnGGun^^ on June 16, 2010 at 8:23 AM said...

Rajennye diba..semua wat sendiri
dahla pandai menjahit:)
untung padli..

fairuz shohaimay on June 16, 2010 at 8:31 AM said...

ala.. kak dib... tak dapat gi kenduri ari tu.. sedey.. melepas tgk abang & kakak yang comey :(

tulip_suci on June 16, 2010 at 12:27 PM said...

owh! cekak musang memang susah..emak saja yg pro..teluk belanga pun cantik..baju kerabat sultan johor tau...dont play2..hihihi..comment yg panjang ini...klu org tu tau jahit baju mesti dia akan buat utk baju sendiri kurung moden..tak suke pakai baju kurung betul..tak nampak slim kan kan kan..hihihiih

azian on June 16, 2010 at 2:14 PM said...

hamboi2
ni majlis akikah ke apa ni?
tapi kesian abg kene tinggal...
tak pe2, len kali ikut sekalik...
kan da ade 2 stroller
nanti baby aunty yan punya majlis akikah nak suh mak korang buatkan bunga telo laaa...kukuikukui

IbuAmirAmirah ;P on June 18, 2010 at 9:31 AM said...

cik anggun: alaa...ckit2 je..heheheh

fairuz: tulah..nape tak dtg..bz 5s ye...

sufie: a'ah...supaya nampak cantek dan yg ptg nampak SLIMMMM..hahaha

yan: bole sajes..tapi kena gitau awal2 sebab bunga telur nak wat lama sket..heheheh

Rabia Sensei on June 20, 2010 at 9:06 PM said...

Salam Dibah, thanks sudi singgah di blog aku..hehe..

Beshnya dapat twins..Tahniah yer =D

Ni nak bagi award kat ko. Tengok kat sini yerk
Cutest Blog Award

Related Posts with Thumbnails