CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 10, 2009

~Family Gathering~

Last Friday..sume berkumpul di rumah saya...adibah & fadli menjadi tuan rumah untuk perjumpaan kali ini, sempena kami pindah ke rumah baru di Sg Gau, Temerloh...sangat seronot..bising dan meriah dgn suara budak-budak sehingga acu tak cukup tangan nak kemas rumah...(hahahha...sampai de keluar statement;

"adik ni macam tak suka je kami datang..meh lah dok sembang2 dgn kami")

huhuhu..sebenarnya saya sangat berbesar hati menjadi tuan rumah dengan keadaan rumah yang tak berapa sempurna tu...hehehe...

Hari Pertama:
Jumaat petang semua selamat sampai rumah..menu :
  1. soto (sup + ayam..kami di rumah sediakan, nasi impit + bergedil: mak bawak dari kampung) +
  2. kek coklat indulgence: saya beli..untok mak terchenta+
  3. Ayam percik (resepi yang sama untuk ayam yang penuh makna tu ^___^)
Malam..upacara bakar membakar..makan memakan...gambar bergambar....

Hari Kedua:
Sabtu pagi...syafiq (wakil keluarga kak uda), pakngah+makngah, acu, paksu + tahurah pulak sampai...menambah lagi kemeriahan..rasa sangan bangga lor..Petang, de + ngah balik..rumah jadi agak sunyi..kerana kanak2 tingal 3 orang je...

Hari Ketiga:
Ahad...semua berangkat pulah...tinggal saya + en suami dan syafiq..lepas zohor baru kami gerak ke kuantan untok anto syafiq...sambil meronggeng di bandor kuantan...pegi PC fair di megamall...huhuhu..akhirnya orang tu terpedaya membeli broadband celcom...takdelah dia bising tak dapat nak update blog lagi.... ^____^
12++ barulah saya dan en suami selamat sampai rumah..sangat penat lor...tapi puas hati. sebab akhirnya dapat beli langsor..tak sabar nak jait langsir..hehheehheehehe...

p/S:oleh kerana telalu sebok melayan tetamu..tak amik gambo sekeping pung..kena harap belas ehsan orang laen unload gambo dioranglah.... :((

1 comment:

Cikgu Jiss said...

hehehehe memang best tullah... waaaaaaaaaaaaaa tak citer pun part de sampai kat Gau bila,part de meronggeng ke Jengka... huhuhu
- Mana taknya org tak abis lagi lepak dah ngemas tension tul... wawawa...
- muka tension jer sbb nsb baik bunga2 n aksesori umah yang cantik2 terpaksa disimpan spy tak bertambah bilangannya.... hehehe
- anyway thanks 4 everything...
- lupalah kita tak bergambo ramai2 pun huhuhu
-patutlah padlee yg ensom tu ada login hehehe

Monday, August 10, 2009

~Family Gathering~

Posted by CikDibah ;P at 11:39 AM
Last Friday..sume berkumpul di rumah saya...adibah & fadli menjadi tuan rumah untuk perjumpaan kali ini, sempena kami pindah ke rumah baru di Sg Gau, Temerloh...sangat seronot..bising dan meriah dgn suara budak-budak sehingga acu tak cukup tangan nak kemas rumah...(hahahha...sampai de keluar statement;

"adik ni macam tak suka je kami datang..meh lah dok sembang2 dgn kami")

huhuhu..sebenarnya saya sangat berbesar hati menjadi tuan rumah dengan keadaan rumah yang tak berapa sempurna tu...hehehe...

Hari Pertama:
Jumaat petang semua selamat sampai rumah..menu :
  1. soto (sup + ayam..kami di rumah sediakan, nasi impit + bergedil: mak bawak dari kampung) +
  2. kek coklat indulgence: saya beli..untok mak terchenta+
  3. Ayam percik (resepi yang sama untuk ayam yang penuh makna tu ^___^)
Malam..upacara bakar membakar..makan memakan...gambar bergambar....

Hari Kedua:
Sabtu pagi...syafiq (wakil keluarga kak uda), pakngah+makngah, acu, paksu + tahurah pulak sampai...menambah lagi kemeriahan..rasa sangan bangga lor..Petang, de + ngah balik..rumah jadi agak sunyi..kerana kanak2 tingal 3 orang je...

Hari Ketiga:
Ahad...semua berangkat pulah...tinggal saya + en suami dan syafiq..lepas zohor baru kami gerak ke kuantan untok anto syafiq...sambil meronggeng di bandor kuantan...pegi PC fair di megamall...huhuhu..akhirnya orang tu terpedaya membeli broadband celcom...takdelah dia bising tak dapat nak update blog lagi.... ^____^
12++ barulah saya dan en suami selamat sampai rumah..sangat penat lor...tapi puas hati. sebab akhirnya dapat beli langsor..tak sabar nak jait langsir..hehheehheehehe...

p/S:oleh kerana telalu sebok melayan tetamu..tak amik gambo sekeping pung..kena harap belas ehsan orang laen unload gambo dioranglah.... :((

1 comments on "~Family Gathering~"

Cikgu Jiss on August 11, 2009 at 11:45 PM said...

hehehehe memang best tullah... waaaaaaaaaaaaaa tak citer pun part de sampai kat Gau bila,part de meronggeng ke Jengka... huhuhu
- Mana taknya org tak abis lagi lepak dah ngemas tension tul... wawawa...
- muka tension jer sbb nsb baik bunga2 n aksesori umah yang cantik2 terpaksa disimpan spy tak bertambah bilangannya.... hehehe
- anyway thanks 4 everything...
- lupalah kita tak bergambo ramai2 pun huhuhu
-patutlah padlee yg ensom tu ada login hehehe

Related Posts with Thumbnails