CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 21, 2009

Moga segalanya dipermudahkan olehNYA

Hari ni hari terakhir persekolahan, jadi saya mengambil kesempatan untuk pulang awal. Sampai rumah bersiap untuk memulakan proses memasak dengan harapan, Siap masak awal...dapatlah rehat lama..hihihi

Dalam pada sibuk di dapur, saya mendapat sms dari kakak saya:

" Tau tak kak liza warded kat hospital temerloh...Ada masalah dengan babies die..."

Saya sangat terkejut, sebab baru je last week kami berkongsi keterujaan kerana kami sama2, insyaAllah bakal menimang cahaya mata kembar. Kak liza merupakan sahabat saya sejak dari zaman persekolahan lagi, sejak kami sama berhingus lagi. Sekolah rendah yang sama, sekolah menengah yang sama...dan kebetulannya melanjutkan pelajaran di universiti yang sama juga..Malahan kami tinggal sebilik. Jadi kasih sayang itu sudah macam adik beradik.
Lalu, saya dan suami bergegas bersiap memandangkan waktu melawat masih ada dan rumah kami hanya 5 minit dari hospital. Alhamdulillah, sahabat saya ok, cuma esok akan dibawa ke HKL (memandangkan suaminya tengah mengambil KPLI di Lembah Pantai, jadi kalau refer ke KL, mudah sikit bagi suaminya nak menjenguk). Dia ada masalah air ketuban yang terlalu banyak. Ditambah dengan diabetes yang teruk dan twin pulak. Mudah-mudahan sahabat saya dan anak-anaknya selamat dan sentiasa dilindungi olehNYA. Moga segala segala urusan akan dipermudahkan..Begitu juga harapan saya untuk diri saya. Moga segalanya dipermudahkan olehNYA..InsyaAllah..

No comments:

Wednesday, October 21, 2009

Moga segalanya dipermudahkan olehNYA

Posted by CikDibah ;P at 9:05 PM
Hari ni hari terakhir persekolahan, jadi saya mengambil kesempatan untuk pulang awal. Sampai rumah bersiap untuk memulakan proses memasak dengan harapan, Siap masak awal...dapatlah rehat lama..hihihi

Dalam pada sibuk di dapur, saya mendapat sms dari kakak saya:

" Tau tak kak liza warded kat hospital temerloh...Ada masalah dengan babies die..."

Saya sangat terkejut, sebab baru je last week kami berkongsi keterujaan kerana kami sama2, insyaAllah bakal menimang cahaya mata kembar. Kak liza merupakan sahabat saya sejak dari zaman persekolahan lagi, sejak kami sama berhingus lagi. Sekolah rendah yang sama, sekolah menengah yang sama...dan kebetulannya melanjutkan pelajaran di universiti yang sama juga..Malahan kami tinggal sebilik. Jadi kasih sayang itu sudah macam adik beradik.
Lalu, saya dan suami bergegas bersiap memandangkan waktu melawat masih ada dan rumah kami hanya 5 minit dari hospital. Alhamdulillah, sahabat saya ok, cuma esok akan dibawa ke HKL (memandangkan suaminya tengah mengambil KPLI di Lembah Pantai, jadi kalau refer ke KL, mudah sikit bagi suaminya nak menjenguk). Dia ada masalah air ketuban yang terlalu banyak. Ditambah dengan diabetes yang teruk dan twin pulak. Mudah-mudahan sahabat saya dan anak-anaknya selamat dan sentiasa dilindungi olehNYA. Moga segala segala urusan akan dipermudahkan..Begitu juga harapan saya untuk diri saya. Moga segalanya dipermudahkan olehNYA..InsyaAllah..

0 comments on "Moga segalanya dipermudahkan olehNYA"

Related Posts with Thumbnails