CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 11, 2010

~O.P.E.R.A.T.E~

Hari ini seperti biasa saya ada appointment dengan doktor pakar di hospital. Maka, seawal jam 9 saya sudah perhi walaupun appointment saya jam 10.30. Kononnya, nak mengelakkan menunggu lama..Tapi, rupanya saya terpaksa menunggu lama jugak, sebab saya terpaksa berjumpa dengan doktor pakar, Dr Melati...Tak kisahlah..Asalkan dapat jumpa Dr. Melati.

Dalam jam 11.30, barulah sampai giliran saya. Maka saya dan en. suami pun pergi mengadap Dr. Melati. Doktor pun terkejut, sebab saya dan anak-anak masih mampu bertahan hingga ke minggu 36++ ni...Seperti biasa, doktor mesti scan...

" Perut pun dah besar ni...Tahan lagi awak ye..Plasenta dah matang..Rahim awak kuat ni..Tu yang tak sakit apa-apa lagi..."

Kemudian, tiba-tiba...

"Alahai...Nape punggung lak kat bawah ni sayang....Kalau camni, kita terus pilih tarikh untuk operationlah ye...."

MyEm0.ComTerdiam saya dan en. suami..Yelah sepanjang perjalanan yang membawa sikecik-sikecik ni...kepala di bawah..Namun bila detik-detik terakhir...mereka berubah kedudukan pulak...Memandangkan Uri @ plasenta sudah matang, maka doktor menjadualkan, saya akan masuk wad 20 mac ni dan operation on 22 mac...tapi andai, anak-anak berubah kedudukan, dan semua mengizinkan...masih ada peluang untuk bersalin normal...Lega sedikit hati saya..Masih ada harapan...

Mengikut keputusan dari ultra sound tadi..anak saya sudah 2.5++ kg each...Alhamdulillah..saya sangat risau kalau mereka kurang dari 2 kg...Patutlah...berat sangat rasanya membawa perut ini..hihihihiMyEm0.Com


Mmmm..personally, agak sedih dengan keputusan yang dibuat. Tapi jika itu yang terbaik, saya tak kisah...Yang penting sekarang bagi saya, semua selamat...Sebab saya tahu, Pasti ada hikmah disebalik semua ini kan..and plus....HE knows the BEST for us..isnt it...Allah pasti akan kurniakan sesuatu yang kita perlukan bukan sesuatu yang kita mahukan...InsyaAllah...MyEm0.Com

9 comments:

tyka said...

assalamualaikum puan.. semoga puan selamat segalanya. insyaAllah. Allah sentiasa disamping kita.. oh ya , Puan nnt masuk hospital mane? bole kami melawat puan... hospital temerloh ke?

saya akan doakan utk puan tidak putus-putus semoga puan dan anak-anak kecil selamat..

ct RUBI said...

salam dibah.

miracle does happen. jgn risau, terus berdoa pd yg Esa & pujuk si comel 2 org tu utk betulkan position. apapun, moga selamat semuanya ya. amiin.

ps: tak dpt bygkan lah cmna dibah bawa perut sbb mu'az dulu weighed 2.8kg masa lahir pun bi dh rasa berat. ni pulak 2.5kg each. cmpur uri, air ketuban semua. ishh. salute lah! :)

Anonymous said...

Byk2 doa, insyaAllah.. dia boleh pusing balik.. -kak dzue

MrsPelangi ;P said...

Tyka: Tq sangat2...

bie: tulah..pujuk2 jugak diorang nih..patutlah berat sangat rasanya akhir2 ni.

kak dzue: TQ...harap2 gitulah...

Syuhada Kamal said...

salam dibah,
sabar yer..yg penting dibah n baby2 selamat..akak doakan dibah selamat sumenye..

dibah said...

kak jaa: TQ sangat2...doa2kan dibah ye...

tyka said...

mesti puan berdebar kan... hehe

Misz_zana'85 said...

semoga semua selamat. sama-sama kita berdoa.

MrsPelangi ;P said...

tyka: mestiiiiiii

zana: ameennnn...InsyaAllah..untuk zana juga...

Thursday, March 11, 2010

~O.P.E.R.A.T.E~

Posted by CikDibah ;P at 6:17 PM
Hari ini seperti biasa saya ada appointment dengan doktor pakar di hospital. Maka, seawal jam 9 saya sudah perhi walaupun appointment saya jam 10.30. Kononnya, nak mengelakkan menunggu lama..Tapi, rupanya saya terpaksa menunggu lama jugak, sebab saya terpaksa berjumpa dengan doktor pakar, Dr Melati...Tak kisahlah..Asalkan dapat jumpa Dr. Melati.

Dalam jam 11.30, barulah sampai giliran saya. Maka saya dan en. suami pun pergi mengadap Dr. Melati. Doktor pun terkejut, sebab saya dan anak-anak masih mampu bertahan hingga ke minggu 36++ ni...Seperti biasa, doktor mesti scan...

" Perut pun dah besar ni...Tahan lagi awak ye..Plasenta dah matang..Rahim awak kuat ni..Tu yang tak sakit apa-apa lagi..."

Kemudian, tiba-tiba...

"Alahai...Nape punggung lak kat bawah ni sayang....Kalau camni, kita terus pilih tarikh untuk operationlah ye...."

MyEm0.ComTerdiam saya dan en. suami..Yelah sepanjang perjalanan yang membawa sikecik-sikecik ni...kepala di bawah..Namun bila detik-detik terakhir...mereka berubah kedudukan pulak...Memandangkan Uri @ plasenta sudah matang, maka doktor menjadualkan, saya akan masuk wad 20 mac ni dan operation on 22 mac...tapi andai, anak-anak berubah kedudukan, dan semua mengizinkan...masih ada peluang untuk bersalin normal...Lega sedikit hati saya..Masih ada harapan...

Mengikut keputusan dari ultra sound tadi..anak saya sudah 2.5++ kg each...Alhamdulillah..saya sangat risau kalau mereka kurang dari 2 kg...Patutlah...berat sangat rasanya membawa perut ini..hihihihiMyEm0.Com


Mmmm..personally, agak sedih dengan keputusan yang dibuat. Tapi jika itu yang terbaik, saya tak kisah...Yang penting sekarang bagi saya, semua selamat...Sebab saya tahu, Pasti ada hikmah disebalik semua ini kan..and plus....HE knows the BEST for us..isnt it...Allah pasti akan kurniakan sesuatu yang kita perlukan bukan sesuatu yang kita mahukan...InsyaAllah...MyEm0.Com

9 comments on "~O.P.E.R.A.T.E~"

tyka on March 12, 2010 at 2:31 AM said...

assalamualaikum puan.. semoga puan selamat segalanya. insyaAllah. Allah sentiasa disamping kita.. oh ya , Puan nnt masuk hospital mane? bole kami melawat puan... hospital temerloh ke?

saya akan doakan utk puan tidak putus-putus semoga puan dan anak-anak kecil selamat..

ct RUBI on March 12, 2010 at 7:10 AM said...

salam dibah.

miracle does happen. jgn risau, terus berdoa pd yg Esa & pujuk si comel 2 org tu utk betulkan position. apapun, moga selamat semuanya ya. amiin.

ps: tak dpt bygkan lah cmna dibah bawa perut sbb mu'az dulu weighed 2.8kg masa lahir pun bi dh rasa berat. ni pulak 2.5kg each. cmpur uri, air ketuban semua. ishh. salute lah! :)

Anonymous said...

Byk2 doa, insyaAllah.. dia boleh pusing balik.. -kak dzue

MrsPelangi ;P on March 12, 2010 at 11:03 AM said...

Tyka: Tq sangat2...

bie: tulah..pujuk2 jugak diorang nih..patutlah berat sangat rasanya akhir2 ni.

kak dzue: TQ...harap2 gitulah...

Syuhada Kamal on March 12, 2010 at 1:22 PM said...

salam dibah,
sabar yer..yg penting dibah n baby2 selamat..akak doakan dibah selamat sumenye..

dibah said...

kak jaa: TQ sangat2...doa2kan dibah ye...

tyka on March 12, 2010 at 4:27 PM said...

mesti puan berdebar kan... hehe

Misz_zana'85 on March 13, 2010 at 1:17 AM said...

semoga semua selamat. sama-sama kita berdoa.

MrsPelangi ;P on March 13, 2010 at 8:55 PM said...

tyka: mestiiiiiii

zana: ameennnn...InsyaAllah..untuk zana juga...

Related Posts with Thumbnails