CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 05, 2010

Malam ni memang sudah berjanji dengan en. suami nak dinner kat luar...makan charkue teow je kat taman sebelah..memandangkan sudah 3 kali kami pegi tapi kedai abang tu asik tutup je..jadi...bila terbayangkan char kue teow tu...sudah bisa membuatkan air liurku meleleh...hehhehe MyEm0.Com



Jadi selepas maghrib saya pun membuka almari...mencari-cari baju untuk dipakai...tiba-tiba hati rasa sangat sedih...baju-baju saya semua sudah tidak muat untuk dipakai...yang tinggal hanya beberapa helai blouse yg memang khas untuk ibu-ibu mengandung (saiz XXL punye) dan sehelai t shirt (juga saiz XXL, itu pun muat-muat je), beberapa helai maxi ibu mengandung, 2 helai skirt dan 2 helai seluar (juga saix XXXXXL punye)MyEm0.Com
Saya pun ambil sehelai t shirt yang memang bukan t shirt feveret saya...dan duduk depan cermin...haiya....muka bulat, berminyak, jerawat yang banyak dan yang sewaktu dengannya...Betapa rasa keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang tersangat rendah...Andai ade sahabat yang memang mengenali saya, pasti tau diri saya camne, saya memang seorang yang terSANGAT CONCERN dengan penampilan diri...Jadi, bila keadaan macam ni, saya rasa sangat tidak selesa...terpaksa pakai baju yang sama setiap minggu, setiap kali dating dengan en. suami....MyEm0.Com Walaupun sudah banyak kali en. suami berkata...
"Alaa...takpelah...memang semua orang mengandung macam tu...."
Tambahan lagi, sudah banyak kerja rumah yang terpaksa diserahkan kepada en. suami atas kerana kengkangan diri saya untuk melakukannya. Sungguh rasa tidak patut...Apapun, saya sangat bersyukur atas jodoh pilihanNYA ini dan rasa kasih yang tidak terhingga untuk en. suami atas pengertiannya MyEm0.Com
Emmm...demi menyedapkan dan menguatkan hati saya, saya percaya inilah yang akan dialami oleh setiap ibu-ibu demi melahirkan zuriat mereka...pengorbanan seorang ibu kan...Masa emak saya dulu, lagilah ntah macam mana kan..mesti lagi susah kan...Saya tidak kisah dan berdoa moga saya diberi kekuatan untuk melalui hari-hari mendatang dengan lagi penuh bersemangat...
p/s: Congrats untuk sahabat en. suami , nurul dan Sufi yang sudah selamat menimang cahaya mata pertama mereka...they are so cute...Moga saya juga dipermudahkan urusan seperti mereka (berdebor-debor nih....MyEm0.Com)

5 comments:

Syuhada Kamal said...

salam dibah,
normal la tu...time pregnant mmg rs diri kite ni comot sgt...dahla badan membesar bagai...tu sume pengorbanan yg perlu kite buat demi anak2..lagi2 hormon berubah,effect kulit muka...tp org kate kalu camtu, baby boy, kalu kulit kite takde prob, gebu aje, baby girl, taktaula betul tak..hehe

fiezarmy said...

aku da xboleh panggil cik diba..

aku kene panggil ko mak diba.... hihi...

ko tahu tak lepas solat isya tadi aku tingat kat ko..dah lahir ke belum tertanya di minda aku ini...

tgk2 ko drop comment... kuat tol intinct aku nih....

aku doakan ko selamat ye...

ct RUBI said...

hehe. biasa lah tu dibah. bila pikir2 balik mmg kagum lah dgn mak2 kita dulu. zaman2 tu mana ada pampers semua. lagi lah dgn pregnant kan kita, mana nk tgk anak yg lain lagi. ishh. mmg salute lah.

btw, lepas bsalin nnt boleh exercise balik to get in shape. no worries :)

dibah said...

kak jaa: tulah...rase sgt comot..itam dan bulat...pastu berminyak2 muka..hehhehe

cikfiza: heheh..ish..kalo dah deliver, kompem aku gitau..doakan aku ye...

bie:betoi2..memnag respect kan..tulah..harap2 boleh kembali seperti asal...

Anonymous said...

Salam.. percaya lah.. kesemua kesakitan, kesusahan, kecomotan, ke-tidak-muatan bajuan, semualah yg susah2 tu.. akan hilang, exactly the time u nampak wajah2 si cumel.. hehehe.. labor pain yg baru dilalui >24hrs pun boleh hilang sekelip mata tau.. :) insyaAllah.. kak dzue doakan semua selamat.. k.dzue pun tak sabor nak visit, nak dokong sorang2, (amek aura, heheh) - kak dzue

Friday, March 05, 2010

Posted by CikDibah ;P at 9:29 PM
Malam ni memang sudah berjanji dengan en. suami nak dinner kat luar...makan charkue teow je kat taman sebelah..memandangkan sudah 3 kali kami pegi tapi kedai abang tu asik tutup je..jadi...bila terbayangkan char kue teow tu...sudah bisa membuatkan air liurku meleleh...hehhehe MyEm0.Com



Jadi selepas maghrib saya pun membuka almari...mencari-cari baju untuk dipakai...tiba-tiba hati rasa sangat sedih...baju-baju saya semua sudah tidak muat untuk dipakai...yang tinggal hanya beberapa helai blouse yg memang khas untuk ibu-ibu mengandung (saiz XXL punye) dan sehelai t shirt (juga saiz XXL, itu pun muat-muat je), beberapa helai maxi ibu mengandung, 2 helai skirt dan 2 helai seluar (juga saix XXXXXL punye)MyEm0.Com
Saya pun ambil sehelai t shirt yang memang bukan t shirt feveret saya...dan duduk depan cermin...haiya....muka bulat, berminyak, jerawat yang banyak dan yang sewaktu dengannya...Betapa rasa keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang tersangat rendah...Andai ade sahabat yang memang mengenali saya, pasti tau diri saya camne, saya memang seorang yang terSANGAT CONCERN dengan penampilan diri...Jadi, bila keadaan macam ni, saya rasa sangat tidak selesa...terpaksa pakai baju yang sama setiap minggu, setiap kali dating dengan en. suami....MyEm0.Com Walaupun sudah banyak kali en. suami berkata...
"Alaa...takpelah...memang semua orang mengandung macam tu...."
Tambahan lagi, sudah banyak kerja rumah yang terpaksa diserahkan kepada en. suami atas kerana kengkangan diri saya untuk melakukannya. Sungguh rasa tidak patut...Apapun, saya sangat bersyukur atas jodoh pilihanNYA ini dan rasa kasih yang tidak terhingga untuk en. suami atas pengertiannya MyEm0.Com
Emmm...demi menyedapkan dan menguatkan hati saya, saya percaya inilah yang akan dialami oleh setiap ibu-ibu demi melahirkan zuriat mereka...pengorbanan seorang ibu kan...Masa emak saya dulu, lagilah ntah macam mana kan..mesti lagi susah kan...Saya tidak kisah dan berdoa moga saya diberi kekuatan untuk melalui hari-hari mendatang dengan lagi penuh bersemangat...
p/s: Congrats untuk sahabat en. suami , nurul dan Sufi yang sudah selamat menimang cahaya mata pertama mereka...they are so cute...Moga saya juga dipermudahkan urusan seperti mereka (berdebor-debor nih....MyEm0.Com)

5 comments on " "

Syuhada Kamal on March 6, 2010 at 10:39 PM said...

salam dibah,
normal la tu...time pregnant mmg rs diri kite ni comot sgt...dahla badan membesar bagai...tu sume pengorbanan yg perlu kite buat demi anak2..lagi2 hormon berubah,effect kulit muka...tp org kate kalu camtu, baby boy, kalu kulit kite takde prob, gebu aje, baby girl, taktaula betul tak..hehe

fiezarmy on March 7, 2010 at 12:21 AM said...

aku da xboleh panggil cik diba..

aku kene panggil ko mak diba.... hihi...

ko tahu tak lepas solat isya tadi aku tingat kat ko..dah lahir ke belum tertanya di minda aku ini...

tgk2 ko drop comment... kuat tol intinct aku nih....

aku doakan ko selamat ye...

ct RUBI on March 7, 2010 at 1:54 AM said...

hehe. biasa lah tu dibah. bila pikir2 balik mmg kagum lah dgn mak2 kita dulu. zaman2 tu mana ada pampers semua. lagi lah dgn pregnant kan kita, mana nk tgk anak yg lain lagi. ishh. mmg salute lah.

btw, lepas bsalin nnt boleh exercise balik to get in shape. no worries :)

dibah said...

kak jaa: tulah...rase sgt comot..itam dan bulat...pastu berminyak2 muka..hehhehe

cikfiza: heheh..ish..kalo dah deliver, kompem aku gitau..doakan aku ye...

bie:betoi2..memnag respect kan..tulah..harap2 boleh kembali seperti asal...

Anonymous said...

Salam.. percaya lah.. kesemua kesakitan, kesusahan, kecomotan, ke-tidak-muatan bajuan, semualah yg susah2 tu.. akan hilang, exactly the time u nampak wajah2 si cumel.. hehehe.. labor pain yg baru dilalui >24hrs pun boleh hilang sekelip mata tau.. :) insyaAllah.. kak dzue doakan semua selamat.. k.dzue pun tak sabor nak visit, nak dokong sorang2, (amek aura, heheh) - kak dzue

Related Posts with Thumbnails