CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 31, 2010

~persiapan~

Akhirnya, saya berjaya menyiapkan semua persiapan untuk menanti kehadiran insan-insan kecil dan penuh makna dalam hidup saya ini...Alhamdulillah...Sangat bersemangat rasanya...

Setelah puas survey-survey dan mencari-cari yang sesuai..finally, we managed to buy a suitable beg for our little kids...just a simple beg but we think it is practical, since it has many compartment and easy to wash...and now the beg is ready to be use MyEm0.Com


Jadi inilah dia...barang-barang persiapan, alhamdulillah...sudah siap...malam tadi, bertungkus lumus menyiapkan selimut dan kain bedung...saya agak teruja sebenarnya MyEm0.ComCuma yang tinggal nak cari almari baju untuk mereka dan tilam baby cot ni takde lagi...hehehe..insyaAllah, sempat lagi...


Tapi.......barang -barang persiapan ibu dia yang tak complete lagi...kain batik tak habis jahit lagi dan ade beberapa barang yang tidak dibeli lagi...dan, ibu dia takde beg baru MyEm0.Com pakai beg masa zaman belajar dulu je...bolehlah...MyEm0.Comtakpe...nanti banyak lagi nak guna duit untuk masa depan kan...Bak kata emak dan en. suami...

"Kena belajar jimat-jimat tau..."

Jadi saya belajar untuk menjadi seorang yang sangat berdisiplin dalam perbelanjaan...Oklah...mintak diri dulu..doakan semua dipermudahkan ye...dan kami semua selamat semuanya...

10 comments:

fairuz shohaimay said...

Hai kak dib..

lepas tgk blog akak, tetibe rasa cm teruja nak buat blog.. hehe.. :)

Sarah pun dah rajen lak skrg nih.. hehe.. tergugat lak.. hahaha..

cikdibah said...

fairuz: watlah...hehehe..seronok..it can be a place that we can share or express something..hehehe..

memang seronok..

cikdibah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Syuhada Kamal said...

seronok sgt wat preparation utk baby ni..teringat lak time akak dulu2..rase sume mende nak beli..hehe..apepun hope sume berjalan lancar..:)

Sarah Laila said...

aduhai k.dib..katil tu..beli 1 ke 2?Comel n classic. Kopak la mama ngan papa dorg...so, akak kene pandai saving for 4 people la pas ni..keh3..

Cikdibah said...

kak jaa: memang pun..lebih2 lagi kalo tgk baju2 yg comel..huhuhu

sarah: hehehe...satu je katil tu..kecik2 muatlah..dah besar nanti, taktaulah tu..memang pun..akak tgh blaja2 mendisiplinkan diri dlm perbelanjaan nih..hhuuhhu

Cikdibah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ummu Izzuddeen said...

salam dibah..wah makin meriah persiapannya. Akak nak inform yang anak kita bakal sebaya,alhamdulillah. *wink*

Anonymous said...

dun woryy.. beg utk ibu pakai sekejap jer, habis2.. kot2, 2 hari jer kat sepital.. tapi beg baby, kena guna lamaaa.. sampai depa lepas pampes.. sampai 6-7 tahun pun, kena bawak byk baju spare, nanti makan comot2, kena tukar baju.. heheh.. masa akak bersalin, ketiga2 nya, akak guna beg yg dibeli masa form 3 lg.. berbaloi beli beg RM300 ++ ehhehehe, dari umur 15 tahun, sampai ke 37 ni, still boleh guna, alhamdulillah :) - kak dzue

MrsPelangi ;P said...

kak sak: yeke..alhamdulillah..heheh

kakdzue: tulah..ibu die saje je cari alasan nak beg baru..tapi proposal tak approve..heheheh

Sunday, January 31, 2010

~persiapan~

Posted by CikDibah ;P at 12:38 PM
Akhirnya, saya berjaya menyiapkan semua persiapan untuk menanti kehadiran insan-insan kecil dan penuh makna dalam hidup saya ini...Alhamdulillah...Sangat bersemangat rasanya...

Setelah puas survey-survey dan mencari-cari yang sesuai..finally, we managed to buy a suitable beg for our little kids...just a simple beg but we think it is practical, since it has many compartment and easy to wash...and now the beg is ready to be use MyEm0.Com


Jadi inilah dia...barang-barang persiapan, alhamdulillah...sudah siap...malam tadi, bertungkus lumus menyiapkan selimut dan kain bedung...saya agak teruja sebenarnya MyEm0.ComCuma yang tinggal nak cari almari baju untuk mereka dan tilam baby cot ni takde lagi...hehehe..insyaAllah, sempat lagi...


Tapi.......barang -barang persiapan ibu dia yang tak complete lagi...kain batik tak habis jahit lagi dan ade beberapa barang yang tidak dibeli lagi...dan, ibu dia takde beg baru MyEm0.Com pakai beg masa zaman belajar dulu je...bolehlah...MyEm0.Comtakpe...nanti banyak lagi nak guna duit untuk masa depan kan...Bak kata emak dan en. suami...

"Kena belajar jimat-jimat tau..."

Jadi saya belajar untuk menjadi seorang yang sangat berdisiplin dalam perbelanjaan...Oklah...mintak diri dulu..doakan semua dipermudahkan ye...dan kami semua selamat semuanya...

10 comments on "~persiapan~"

fairuz shohaimay on January 31, 2010 at 2:16 PM said...

Hai kak dib..

lepas tgk blog akak, tetibe rasa cm teruja nak buat blog.. hehe.. :)

Sarah pun dah rajen lak skrg nih.. hehe.. tergugat lak.. hahaha..

cikdibah said...

fairuz: watlah...hehehe..seronok..it can be a place that we can share or express something..hehehe..

memang seronok..

cikdibah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Syuhada Kamal on February 2, 2010 at 10:25 PM said...

seronok sgt wat preparation utk baby ni..teringat lak time akak dulu2..rase sume mende nak beli..hehe..apepun hope sume berjalan lancar..:)

Sarah Laila on February 3, 2010 at 12:44 PM said...

aduhai k.dib..katil tu..beli 1 ke 2?Comel n classic. Kopak la mama ngan papa dorg...so, akak kene pandai saving for 4 people la pas ni..keh3..

Cikdibah said...

kak jaa: memang pun..lebih2 lagi kalo tgk baju2 yg comel..huhuhu

sarah: hehehe...satu je katil tu..kecik2 muatlah..dah besar nanti, taktaulah tu..memang pun..akak tgh blaja2 mendisiplinkan diri dlm perbelanjaan nih..hhuuhhu

Cikdibah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ummu Izzuddeen on February 5, 2010 at 4:57 PM said...

salam dibah..wah makin meriah persiapannya. Akak nak inform yang anak kita bakal sebaya,alhamdulillah. *wink*

Anonymous said...

dun woryy.. beg utk ibu pakai sekejap jer, habis2.. kot2, 2 hari jer kat sepital.. tapi beg baby, kena guna lamaaa.. sampai depa lepas pampes.. sampai 6-7 tahun pun, kena bawak byk baju spare, nanti makan comot2, kena tukar baju.. heheh.. masa akak bersalin, ketiga2 nya, akak guna beg yg dibeli masa form 3 lg.. berbaloi beli beg RM300 ++ ehhehehe, dari umur 15 tahun, sampai ke 37 ni, still boleh guna, alhamdulillah :) - kak dzue

MrsPelangi ;P on February 8, 2010 at 1:49 PM said...

kak sak: yeke..alhamdulillah..heheh

kakdzue: tulah..ibu die saje je cari alasan nak beg baru..tapi proposal tak approve..heheheh

Related Posts with Thumbnails