CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 02, 2009

~Hujung minggu yang mendamaikan~

Last week, saya dan en suami mula rasa keboringan stay di rumah saje..sebab sudah 3 minggu kami hanya tinggal di rumah tanpa aktiviti jalan-jalan. adalah berjalan, tapi dekat-dekat je..yelah, bandar temerloh je pun...MyEm0.Com Tiba-tiba saya rasa macam nak berjalan sangat..Oleh kerana kemungkinan besar bulan Disember nanti saya akan pergi induksi, jadi saya terfikit nak pergi cini...
Sangat BESH kalau dapat berjalan-jalan dan bergambar-gambar di sini...Tapi bila kira-kira bajet dan memikirkan masih banyak hari menjelang gaji yang eterusnya...maka, plan itu terpaksa di cancelkan..MyEm0.Com agak kuciwa jugaklah...Sebab saya memang dah lama teringin nak pegi..takpe saya akan pergi juga sebelum badan semakin memberat nih...

Jadi petang jumaat tu, ketika sama-sama pekena ABC di bandar temerloh, saya pun mengeluarkan statement;

"Jom kite pegi kuantan...bosanlah..."

Tiba-tiba, si suami yang macho membalas...

"Baek kite balik kampung...Lagi bagus..."

Hohohohohoho..inilah ayat yang saya nak dengar sangat sebenarnyaMyEm0.Comsebab macam teringat sangat kat mak + nak sangat makan gulai maman + ikan keli rasanya...Sampai di rumah, saya bersiap sepantas kilat..dan dalam 7.30 pm kami bertolak balik...hehehehe

Jadi weekend kami terisi dengan aktiviti-aktiviti di kampung...seperti menziarah adik beradik, sahabat handai dan saudara mara...juga menikmati udara yang nyaman dan masakan mak yang superb....heheheh...

p/s: pasni nak amik cuti 2 ari..nak amik udara sepoi2 bahasa di pantai pulak...heheheh..sangat lama dan teringin nak balik gong kassim pulak...hihihiMyEm0.Com

3 comments:

s.c.h.u.l.t said...

ah,bestnya makan sambil petik2 strawberi. ah bestnyaaaaaaa!

*berangan*

MrsPelangi ;P said...

schult: memang besh..hhuhuhu

(o_0) said...

rindu nk petik strawberi :x ..

Monday, November 02, 2009

~Hujung minggu yang mendamaikan~

Posted by CikDibah ;P at 12:44 PM
Last week, saya dan en suami mula rasa keboringan stay di rumah saje..sebab sudah 3 minggu kami hanya tinggal di rumah tanpa aktiviti jalan-jalan. adalah berjalan, tapi dekat-dekat je..yelah, bandar temerloh je pun...MyEm0.Com Tiba-tiba saya rasa macam nak berjalan sangat..Oleh kerana kemungkinan besar bulan Disember nanti saya akan pergi induksi, jadi saya terfikit nak pergi cini...
Sangat BESH kalau dapat berjalan-jalan dan bergambar-gambar di sini...Tapi bila kira-kira bajet dan memikirkan masih banyak hari menjelang gaji yang eterusnya...maka, plan itu terpaksa di cancelkan..MyEm0.Com agak kuciwa jugaklah...Sebab saya memang dah lama teringin nak pegi..takpe saya akan pergi juga sebelum badan semakin memberat nih...

Jadi petang jumaat tu, ketika sama-sama pekena ABC di bandar temerloh, saya pun mengeluarkan statement;

"Jom kite pegi kuantan...bosanlah..."

Tiba-tiba, si suami yang macho membalas...

"Baek kite balik kampung...Lagi bagus..."

Hohohohohoho..inilah ayat yang saya nak dengar sangat sebenarnyaMyEm0.Comsebab macam teringat sangat kat mak + nak sangat makan gulai maman + ikan keli rasanya...Sampai di rumah, saya bersiap sepantas kilat..dan dalam 7.30 pm kami bertolak balik...hehehehe

Jadi weekend kami terisi dengan aktiviti-aktiviti di kampung...seperti menziarah adik beradik, sahabat handai dan saudara mara...juga menikmati udara yang nyaman dan masakan mak yang superb....heheheh...

p/s: pasni nak amik cuti 2 ari..nak amik udara sepoi2 bahasa di pantai pulak...heheheh..sangat lama dan teringin nak balik gong kassim pulak...hihihiMyEm0.Com

3 comments on "~Hujung minggu yang mendamaikan~"

s.c.h.u.l.t on November 3, 2009 at 6:43 PM said...

ah,bestnya makan sambil petik2 strawberi. ah bestnyaaaaaaa!

*berangan*

MrsPelangi ;P on November 4, 2009 at 10:05 AM said...

schult: memang besh..hhuhuhu

(o_0) on December 2, 2009 at 9:29 AM said...

rindu nk petik strawberi :x ..

Related Posts with Thumbnails