CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, February 27, 2010

~Gulai Telur Terbang~

Salam....

Melihat kepada tajuk entry di atas...ape agaknya yang kawan-kawan fikirkan....mmm..sangat tragis dan mendebarkan tragedi gulai teolur terbang semalam...Namun, alhamdulillah, semua ok...

Cerita bermula bila saya dan mak (saya dan en suami pulang ke Dong minggu nih sebelum sesi kuarantin bermula) masak untuk tengahari...menunya: Gulai telur, sayur campur, goreng ikan dan sambal tempoyak...sungguh menyelerakan kan....


Ini cuma gambar yg diambil bukan yang terbang semalam..heheheh

Masa saya sibuk menghidangkan juadah tengahari, sambil tu bersembang2 dengan en suami sebab dia menegur daun pandan yang tersangat subur di belakang rumah...masa tengah angkat gulai telur untuk dihidangkan...(dalam ati dok kira2..4 biji telur cukup seorang satu.. ) tiba-tiba:

"MAK.....!!!!"

Gedebuk....saya tertiarap di atas lantai..namun gulai telur masih maintain di tangan... Bayangkan saya yang sedang sarat 35 minggu dengan membawa lebihan muatan ni terjatuh...Namun, alhamdulillah...masa nak jatuh, saya sempat memusingkan badan ke tepi..jadi sendeng ke tepi..mujur juga...masa tu..en suami dan emak menjerit mengejar dan mengangkat saya...uish...berair jugak mata dan ketar satu badan......

Alhamdulillah, anak2 masih juga aktif bergerak2...sangat risau saya...dan tadi pegi scan jumpa doktor, Alhamdulillah..doktor kata kedua2 anak ok..sihat takde ape....Sangat bersyukur...doakan saya dipermudahkan segala urusan ye....

p/s; Mmm..tahniah juga kepada sahabat saya yang telah menyambut putera sulungnya khamis lalu , Muhammad Jihad Fawisy, 3.2 kg...Sangat comel lor....

Tuesday, February 23, 2010

Update...

Emmm...sangat lama saya tidak melayari laman siber nih..tak mengupdate dan membuka blog saya, sahabat2, email dan juga facebook...Seminggu bercuti di kampung..ia juga bercuti...tambahan pula masa sangat terbatas sebab saya tidak lagi berupaya memanjat tangga ke tingkat 3 untuk masuk opis... Hanya larat bersantai di bilik rehat dan tumpang solat di opis mardhiah sementara menunggu waktu kelas....MyEm0.Com

Mmm..ape yang ingin saya update ye....seminggu bercuti di kampung memnag puas hati..tak terasa rasanya..duduk bersantai di bawah pokok jambu sambil di sapa oleh angin pantai yg sepoi2 bahasa...wahhh..memang lumayan...mmm..selain menjenguk ibu di kampung, satu majlis solat hajat dan bacaan yassin telah dibuat untuk mendoakan agar saya dan si kecil-sikecil ini selamat dan dipermudahkan semuanya telah dibuat...Yang paling kuat bekerja dalam menyiapkan semua kerja adalah ibu mertua saya..sampai ke hari sabtu pun masih sibuk mengemas... Thanx a lot mek for all these...MyEm0.Com

Lagi..tentang si kecil-sikecil saya ini...seperti biasa..mereka semakin aktif..mungkin kerana ruang yg semakin mengecil bagi mereka..jadi bila mereka begerak sikit pun, saya dah terasa...Esok saya ada check up di klinik dan lusa appointment dengan doktor pakar...harap semua ok dan selamat...kadang-kadang saya rasa sangat tak sabar menunggu mereka..apatah lagi bila terasa sangat berat membawa badan....tapi takut @ berdebar pun ia jugak...MyEm0.Com Apa yang mampu saya katakan..moga segalanya selamat dan dipermudahkan olehNYA...InsyaAllah....

mmm....setakat ini dulu untuk kali ini..sambung di lain hari....

p/s: Doakan saya selamat semuanya ye..I'm going to 35th week this week....

Friday, February 12, 2010

Masak...

Akhir-akhr ni saya dah tak berapa berupaya untuk memasak...tambahan pula, selepas gagal ujian air gula..saya amat berjaga2 dengan apa yang saya makan..jadi untuk makan malam, tiada lagi nasi...apa yang saya dan encik suami makan adalah..makanan ringan atau mi ( dan adik beradiknya) goreng....

Cuma, apa yang membuatkan saya sangat terharu...orang tu sangat memahami akan diri saya yang semakin terbatas kemampuan ini...ape yang perlu saya lakukan..sediakan perlatan, maka CHEF besar rumah kami akan turun memasak selepas itu...hihihi...dan akhir-akhir ini semakin kerap juga meningkatkan skill memasaknya...


Ini merupakan kueteow gorang hasil tangan en suami yang sangat sedap....
MyEm0.Com

Hihihi...itu aje.selalu, bila weekend je barulah saya akan masak dengan jayanya.walaupun kadang2 kerap jugak dengar ayat camnih....

"emm...lama tak rasa masakn isteri saya...."

Apakan daya...ini aje yg saya termampu...so, en suami pojaan ati...this is for u MyEm0.Com


Monday, February 08, 2010

My Luv Stories



Salam...

tadi tengok my fav blog..ada new entry..menarik, baca2..teringin jugak nak buat..Tag daripada BabyIbu...hehehe..tersenyum sorang2 pulak sambil buat nihMyEm0.Com

1) First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
Tahun 2008 di jalan kedai feveret saya..."TURKUAZ".Memang dah kenal, tapi baru nak jumpa betul-betul..tak plan pun, tiba2 je pegi KL dan terus inform en. suami...saya OTW pegi KL...

2) Love at first sight?
Emm..hehehe...tak tau jugaklah..tapi masa nak jumpa tu..macam debar jugak...

3) Who is he when the first time you met him?
Macam sekarang jugak...kerja di KKM..dan sangat sayangkan Putrajayanya tu...

4) How long it takes for him to ask you out for a date?
mmm...alamak..tak ingat lah...sebab kitorang dok jauh...mmm...maybe dalam 1-2 bulan jugak kot..bila saya gi Shah Alam ade program kat sana...(eh..kira dating ke tu...hihihi)

5) First place dating?
kalau yang di atas kira dating, kat Pak Ali seksyen 7...kuar minum2 je...

6) How he proposed?
mmmm...camne ek..en. suami terus berjumpa kakak menunjukkan keseriusannya dan sebulan lepas tu, merisik..hehehe

7) Special date with your hubby?
14/3/2009 - Bertunang
29/5/2009 - Akad Nikah

8) Changes that he asked you to do?
berjimat...jangan asik membazir...lebih2 lagi bila nak tambah bilangan ahli keluarga nih...huhuhu..

9) What is about him that you love so much?
Sangat mengetahui diri saya...dan suka bagi kejutan2 yang membuatkan saya rasa SANGAT TERHARU...Sesungguhnya saya rasa diri ini sangat bertuah....

10) What is about him that you wish he would change?
emmm...ape yek...lebih romantik ke..? sebab saya ni suka jiwang2 sikit..tapi tak kesah pun...Saya suka dirinya seperti yang saya kenali ini...

11) You will lose your mind and crack your head when he..
en suami mendiamkan diri...

12) You will smile through your eyes for the whole day when he..
Encik suami merasa bahagia dan gembira..I will do anything for it...

13) Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..
cannot be measure how big it is.....MyEm0.Com


Ini gambar percutian pertama kami, 3 hari lepas majlis di rumah saya ^___^


Hihihi..inilah dia...emmm..nak tag siapa ye...Sesiapa sahajalah...

Saturday, February 27, 2010

~Gulai Telur Terbang~

Posted by CikDibah ;P at 7:43 PM 3 comments Links to this post
Salam....

Melihat kepada tajuk entry di atas...ape agaknya yang kawan-kawan fikirkan....mmm..sangat tragis dan mendebarkan tragedi gulai teolur terbang semalam...Namun, alhamdulillah, semua ok...

Cerita bermula bila saya dan mak (saya dan en suami pulang ke Dong minggu nih sebelum sesi kuarantin bermula) masak untuk tengahari...menunya: Gulai telur, sayur campur, goreng ikan dan sambal tempoyak...sungguh menyelerakan kan....


Ini cuma gambar yg diambil bukan yang terbang semalam..heheheh

Masa saya sibuk menghidangkan juadah tengahari, sambil tu bersembang2 dengan en suami sebab dia menegur daun pandan yang tersangat subur di belakang rumah...masa tengah angkat gulai telur untuk dihidangkan...(dalam ati dok kira2..4 biji telur cukup seorang satu.. ) tiba-tiba:

"MAK.....!!!!"

Gedebuk....saya tertiarap di atas lantai..namun gulai telur masih maintain di tangan... Bayangkan saya yang sedang sarat 35 minggu dengan membawa lebihan muatan ni terjatuh...Namun, alhamdulillah...masa nak jatuh, saya sempat memusingkan badan ke tepi..jadi sendeng ke tepi..mujur juga...masa tu..en suami dan emak menjerit mengejar dan mengangkat saya...uish...berair jugak mata dan ketar satu badan......

Alhamdulillah, anak2 masih juga aktif bergerak2...sangat risau saya...dan tadi pegi scan jumpa doktor, Alhamdulillah..doktor kata kedua2 anak ok..sihat takde ape....Sangat bersyukur...doakan saya dipermudahkan segala urusan ye....

p/s; Mmm..tahniah juga kepada sahabat saya yang telah menyambut putera sulungnya khamis lalu , Muhammad Jihad Fawisy, 3.2 kg...Sangat comel lor....

Tuesday, February 23, 2010

Update...

Posted by CikDibah ;P at 2:11 PM 0 comments Links to this post
Emmm...sangat lama saya tidak melayari laman siber nih..tak mengupdate dan membuka blog saya, sahabat2, email dan juga facebook...Seminggu bercuti di kampung..ia juga bercuti...tambahan pula masa sangat terbatas sebab saya tidak lagi berupaya memanjat tangga ke tingkat 3 untuk masuk opis... Hanya larat bersantai di bilik rehat dan tumpang solat di opis mardhiah sementara menunggu waktu kelas....MyEm0.Com

Mmm..ape yang ingin saya update ye....seminggu bercuti di kampung memnag puas hati..tak terasa rasanya..duduk bersantai di bawah pokok jambu sambil di sapa oleh angin pantai yg sepoi2 bahasa...wahhh..memang lumayan...mmm..selain menjenguk ibu di kampung, satu majlis solat hajat dan bacaan yassin telah dibuat untuk mendoakan agar saya dan si kecil-sikecil ini selamat dan dipermudahkan semuanya telah dibuat...Yang paling kuat bekerja dalam menyiapkan semua kerja adalah ibu mertua saya..sampai ke hari sabtu pun masih sibuk mengemas... Thanx a lot mek for all these...MyEm0.Com

Lagi..tentang si kecil-sikecil saya ini...seperti biasa..mereka semakin aktif..mungkin kerana ruang yg semakin mengecil bagi mereka..jadi bila mereka begerak sikit pun, saya dah terasa...Esok saya ada check up di klinik dan lusa appointment dengan doktor pakar...harap semua ok dan selamat...kadang-kadang saya rasa sangat tak sabar menunggu mereka..apatah lagi bila terasa sangat berat membawa badan....tapi takut @ berdebar pun ia jugak...MyEm0.Com Apa yang mampu saya katakan..moga segalanya selamat dan dipermudahkan olehNYA...InsyaAllah....

mmm....setakat ini dulu untuk kali ini..sambung di lain hari....

p/s: Doakan saya selamat semuanya ye..I'm going to 35th week this week....

Friday, February 12, 2010

Masak...

Posted by CikDibah ;P at 2:36 PM 3 comments Links to this post
Akhir-akhr ni saya dah tak berapa berupaya untuk memasak...tambahan pula, selepas gagal ujian air gula..saya amat berjaga2 dengan apa yang saya makan..jadi untuk makan malam, tiada lagi nasi...apa yang saya dan encik suami makan adalah..makanan ringan atau mi ( dan adik beradiknya) goreng....

Cuma, apa yang membuatkan saya sangat terharu...orang tu sangat memahami akan diri saya yang semakin terbatas kemampuan ini...ape yang perlu saya lakukan..sediakan perlatan, maka CHEF besar rumah kami akan turun memasak selepas itu...hihihi...dan akhir-akhir ini semakin kerap juga meningkatkan skill memasaknya...


Ini merupakan kueteow gorang hasil tangan en suami yang sangat sedap....
MyEm0.Com

Hihihi...itu aje.selalu, bila weekend je barulah saya akan masak dengan jayanya.walaupun kadang2 kerap jugak dengar ayat camnih....

"emm...lama tak rasa masakn isteri saya...."

Apakan daya...ini aje yg saya termampu...so, en suami pojaan ati...this is for u MyEm0.Com


Monday, February 08, 2010

My Luv Stories

Posted by CikDibah ;P at 1:54 PM 8 comments Links to this post


Salam...

tadi tengok my fav blog..ada new entry..menarik, baca2..teringin jugak nak buat..Tag daripada BabyIbu...hehehe..tersenyum sorang2 pulak sambil buat nihMyEm0.Com

1) First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
Tahun 2008 di jalan kedai feveret saya..."TURKUAZ".Memang dah kenal, tapi baru nak jumpa betul-betul..tak plan pun, tiba2 je pegi KL dan terus inform en. suami...saya OTW pegi KL...

2) Love at first sight?
Emm..hehehe...tak tau jugaklah..tapi masa nak jumpa tu..macam debar jugak...

3) Who is he when the first time you met him?
Macam sekarang jugak...kerja di KKM..dan sangat sayangkan Putrajayanya tu...

4) How long it takes for him to ask you out for a date?
mmm...alamak..tak ingat lah...sebab kitorang dok jauh...mmm...maybe dalam 1-2 bulan jugak kot..bila saya gi Shah Alam ade program kat sana...(eh..kira dating ke tu...hihihi)

5) First place dating?
kalau yang di atas kira dating, kat Pak Ali seksyen 7...kuar minum2 je...

6) How he proposed?
mmmm...camne ek..en. suami terus berjumpa kakak menunjukkan keseriusannya dan sebulan lepas tu, merisik..hehehe

7) Special date with your hubby?
14/3/2009 - Bertunang
29/5/2009 - Akad Nikah

8) Changes that he asked you to do?
berjimat...jangan asik membazir...lebih2 lagi bila nak tambah bilangan ahli keluarga nih...huhuhu..

9) What is about him that you love so much?
Sangat mengetahui diri saya...dan suka bagi kejutan2 yang membuatkan saya rasa SANGAT TERHARU...Sesungguhnya saya rasa diri ini sangat bertuah....

10) What is about him that you wish he would change?
emmm...ape yek...lebih romantik ke..? sebab saya ni suka jiwang2 sikit..tapi tak kesah pun...Saya suka dirinya seperti yang saya kenali ini...

11) You will lose your mind and crack your head when he..
en suami mendiamkan diri...

12) You will smile through your eyes for the whole day when he..
Encik suami merasa bahagia dan gembira..I will do anything for it...

13) Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..
cannot be measure how big it is.....MyEm0.Com


Ini gambar percutian pertama kami, 3 hari lepas majlis di rumah saya ^___^


Hihihi..inilah dia...emmm..nak tag siapa ye...Sesiapa sahajalah...
Related Posts with Thumbnails