CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 31, 2010

~persiapan~

Akhirnya, saya berjaya menyiapkan semua persiapan untuk menanti kehadiran insan-insan kecil dan penuh makna dalam hidup saya ini...Alhamdulillah...Sangat bersemangat rasanya...

Setelah puas survey-survey dan mencari-cari yang sesuai..finally, we managed to buy a suitable beg for our little kids...just a simple beg but we think it is practical, since it has many compartment and easy to wash...and now the beg is ready to be use MyEm0.Com


Jadi inilah dia...barang-barang persiapan, alhamdulillah...sudah siap...malam tadi, bertungkus lumus menyiapkan selimut dan kain bedung...saya agak teruja sebenarnya MyEm0.ComCuma yang tinggal nak cari almari baju untuk mereka dan tilam baby cot ni takde lagi...hehehe..insyaAllah, sempat lagi...


Tapi.......barang -barang persiapan ibu dia yang tak complete lagi...kain batik tak habis jahit lagi dan ade beberapa barang yang tidak dibeli lagi...dan, ibu dia takde beg baru MyEm0.Com pakai beg masa zaman belajar dulu je...bolehlah...MyEm0.Comtakpe...nanti banyak lagi nak guna duit untuk masa depan kan...Bak kata emak dan en. suami...

"Kena belajar jimat-jimat tau..."

Jadi saya belajar untuk menjadi seorang yang sangat berdisiplin dalam perbelanjaan...Oklah...mintak diri dulu..doakan semua dipermudahkan ye...dan kami semua selamat semuanya...

Monday, January 18, 2010

Saya dapat article ni dari seorang sahabat. Thanx for such nice and beneficial info...

Health:

1. Drink plenty of water.
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy.
5. Make time for prayer.
6. Play more games.
7. Read more books than you did in 2009.
8. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
9. Sleep for 7 hours.
10. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk,you berzikir sambil you smile.


Personality:

11. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
12. Don't have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
13. Don't over do. Keep your limits.
14. Don't take yourself so seriously. No one else does.
15. Don't waste your precious energy on gossip.
16. Dream more while you are awake.
17. Envy is a waste of time. You already have all you need.
18. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
20. Make peace with your past so it won't spoil the present.
21. No one is in charge of your happiness except you.
22. Realize that life is a school and you are here to learn.Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
23. Smile and laugh more.
24. You don't have to win every argument. Agree to disagree.


Society:

25. Call/Meet your family often.
26. Each day give something good to others.
27. Forgive everyone for everything.
28. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
29. Try to make at least three people smile each day.
30. What other people think of you is none of your business.
31. Your job won't take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.

Life:

32. Do the right thing!
33. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful.
34. GOD heals everything.
35. However good or bad a situation is, it will change.
36. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
37. The best is yet to come.
38. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.
39. Your Inner most is always happy. So, be happy.

Last but not the least:

40. Please Forward this to everyone you care about MyEm0.Com




GAGAL ujian minum air gula ....

Saya sangat susah hati...Pagi tadi saya saya pergi klinik lagi untuk ujian diabetis..minum air gula yang sangat tidak digemari tu...dan hasilnya, bacaan darah saya 8.3MyEm0.Com

"awak diabetis ni adibah. jadi nanti hari rabu datang ambil darah 4x sehari ye...Kita akan buat 2x seminggu sampai awak bersalin"

Dan pagi tadi selamat menjalani kaunseling pemakanan di Klinik Temerloh...bila dengan ape yang nurse tu cakap...sangat susah hati...MyEm0.Com Ditambah lagi...kena marah sikit2 oleh orang tu...huhu..tulah makan tak ingat-ingat...tak jaga-jaga...Rasa sangat tak berselera nak makan...nak puasa je..tapi lapar pulak...Memang takde harapanlah nak minum teh ais yang sangat menyelerakan tuh...

InsyaAllah....saya akan kuatkan semangat..akan jaga pemakanan saya..secawan nasi sahaja ye cikdibah...ini semua demi diri sendiri dan yang utama untuk anak-anak...Doakan semua selamat ye...

Friday, January 15, 2010

Berita yang menggembirakan...

Alhamdulillah...maha suci Allah dan sesungguhnya Allah itu maha penyayang..sepenuh kesyukuran kupanjatkan kepada Allah apabila mendapat berita yang sangat menggembirakan keluarga kecik maklong sanah...

Semalam saya kematian akal seharian akibat tertinggal telefon di rumah. rasa macam terputus hubungan dengan orang sekeliling MyEm0.Com...Bila sampai di rumah, banyaknya missedcall dan sms yang tidak berjawab. 1 sms yang sangat menyenangkan hati dari kakak saya...

" salam. Doakan kembar awak selamat dapat sepupu ye...... "

Alhamdulillah. itu yang mampu saya katakan. Selain dari seorang kakak ipar kepada saya, dia juga merupakan sahabat baik saya sejak dari zaman persekolahan lagi. Perkahwinan abang dan kakak saya sudah masuk tahun ke 3. Tapi sedikit ujian dariNya, kakak saya baru sahaja disahkan + pregnant. Kami sekeluarga semuanya sangat gembira apabila mendapat berita ini...MyEm0.ComMoga Allah permudahkan segala urusan mereka dan lindungi mereka dengan kasih sayangNYA...

Ok...selain itu...saya juga ade sesuatu yang nak dikongsikan...MyEm0.Combenda kecil-kecilan aje...Semalam saya baru sahaja mendapat satu bungkusan yang saya beli secara online...ini gambarnya...


4 pasang mittens and booties yang sangat comel...wah saya sangat suka lah...Yang warna coklat itu sangat comel... kepada kawan-kawan yang berminat boleh membuat tempahan di http://sweetcraftstore.blogspot.com . terdapat banyak pilihan yang sangat menarik hati disini... (p/s: huda, akak tolong promote nih... :))

Mmm...persiapan saya untuk menunggu kelahiran sekecil2 ini, alhamdulillah almost 80% siap..checklist pun banyak sudah ditanda..Sekarang emak tengah berusaha menyiapkan sarung tilam dan bantal untuk anak-anak anak bongsunya ini..Barut sudah siap semuanya...Terima kasih yang tidak terhingga atas kasih sayang emak ini...MyEm0.Com

Emak yang tengah asyik menjahit...

Cuma persiapan ibu dia yang takde lagi..hehehe..tunggu hujung bulan ini...InsyaAllah...Keadaan anak-anak, alhamdulillah...sihat dan aktif...terutama bila ibu dia sibuk di dalam kelas...mereka pun turut serta beraktiviti sesama merekaMyEm0.Com

ok..sehingga di sini sahaja...saya ingin pulang awal hari ini sebab petang ni, kami ingin bawa mak berjalan-jalan...Percutian singkat yang diharapkan menggembirakan....TQ to en Suami for this short and nice vacation...

Tuesday, January 12, 2010

Hujung minggu yang mendamaikan~

Assalamualaikum....

Hujung minggu lalu, saya menikmati weekend yang meriangkan, bersenang lenang bersama emak di kampung..Mulanya, kami hanya merancang untuk menikmati hujung minggu di rumah sahaja...(yelah nak bersenang lenang di rumah MyEm0.Com) But then saya teringat saudara dekat saya akan melangsungkan pertunangannya hari ahad nanti dan dia akan melansungkan perkahwinannya bulan Mac nanti, InsyaAllah... Di fikir-fikir, bulan tiga saya akan menjadi sangat berat. Due tersangat hampir...Jadi saya membuat cadangan kepada en. Suami untuk pulang ke kampung. Cadngan yang diberi pada jam 7.45 p.m.MyEm0.Com En Suami hanya membalas...

"Betul ke nak balik..? Nak balik siaplah, kite gerak malam ni jugak..."


MyEm0.Com Makanya saya pun bersiap segala sepantas mungkin dan dalam jam 9 p.m. kami bergerak. Sempat jugak saya sms saudara saya itu...

"Acu, kami jadi balik juga...dan OTW pun ni..heheheh..."

Inilah gambar acu bersama tunangnye yang sempat kami snap. Acu sebenarnya sahabat baik keluarga saya. Namun rapat dan baiknya keluarga terhadap kami melebihi kebaikan saudara sendiri...Sesungguhnya, semua orang sangat merasa bahagia dan gembira pada hari ini...


Namun, di sebalik kegembiraan pada hari itu, terdapat sesuatu yang mengusik hatiku...MyEm0.Com Tapi saya hanya cekalkan hati dan mengambil ia sebagai teguran yang membina, walau ia sedikit mengguris hati....Mungkin saya terlalu memandang ringan terhadap perkara itu, but some people, it means something...It's ok, life goes on..isn't it...MyEm0.Com


Friday, January 08, 2010

New Semester Dis-Apr 2010

Assalamualaikum...

Minggu ni, minggu persekolahan bermula kembali. Saya sangat excited dan agak teruja untuk memulakan kelas. Tambahan lagi, Alhamdulillah, kelas yang diaturkan untuk saya semuanya di level 1 sahaja + jadual saya sangat cantik MyEm0.Com(lot of thanks to Timetable AJK). Contact hours untuk saya hanya 16 jam. Jadi agak banyak waktu terluang. Bolehlah saya siapkan research saya yg terbengkalai tu + modul saya yang baru separuh jalan tu. Ingatkan cuti maternity nanti, bolehlah saya completekan madul2 saya itu..

Inilah jadual saya yang cantek itu..Tiada kelas pada hari jumaat :))

Bagi semester ni saya mengajar microeconomics + macroeconomics. Saya akan cuba sedaya upaya untuk menghabiskan silibus + kuiz-kuiz dan assignment kepada pelajar dalam tempoh 8 minggu lagi..hopefully i can do thatMyEm0.Com

Ok..itu sahaj untuk kali ini...sambung in next chapter...MyEm0.Com

Friday, January 01, 2010

2010

Hari ni hari pertama 2010...Ikutkan 2 minggu lepas, kita juga telah menyambut tahun baru...Sempena kedatangan tahun baru...Apakah perancangan kita, juga perancangan saya untuk tahun yg mendatang ini...

Alhamdulillah, 2009 adalah tahun saya fokus untuk kehidupan personal saya..dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...Sesungguhnya Allah itu maha penyayang, sentiasa mendengar doa hambaNYA..dan betullah, Allah menjawab doa-doa hambanya dalam 3 cara: (1) Dia katakan YA dan terus memberi apa yang dipinta... (2) Dia katakan YA namun memberinya pada waktru yang terbaik...(3) DIa katakan TIDAK namun berikan yang LEBIH BAIK...Sesungguhnya, satu masa dahulu..saya hampir-hampir patah semangat..tidak tertahan hati atas segala dugaan..dan rasa hati itu saya luahkan kepada seorang teman saya...katanya yang menguatkan kembali diri saya:

"Dibah, jangan putus harapan dan buruk sangka kepada Allah...Jangan malu untuk berdoa...jangan sekali-kali lupa untuk meminta kepadaNYA...Sentiasa mohon agar dibuka jalan olehNYA..InsyaAllah..DIA sayang kepada kita..pasti akan ditunjukkan jalan olehNYA..."


Dan sesungguhnya, dipenghujung 2008...Allah buka jalan untuk saya...Walau ada dugaan yang tidak disangka-sangka...namun Dia sentiasa membuka jalan untuk saya...Alhamdulillah...Dan tahun 2009 adalah tahun yang terbaik buat saya...Seperti kata-kata adik saya:

"kak dbah: yessa..i bet it is..got married n now expecting a twin..wat more can i say? Lucky u my sis =) "

Dan begitu juga harapan saya untuk 2010 ini...Harapan saya di 2010 ini saya mampu untuk:


(1) Lebih hampir kepadaNYA.
(2) Menjadi Isteri, Ibu dan Anak yang solehah.
(3) Kejayaan di dalam kehidupan(Family) dan juga karier.
(4) Sekurang2nya 2 research dapat disiapkan.
(5) Proposal untuk sambung belajar juga dapat disiapkan.
(6) Dan..dan....dan.....


InsyaAllah...saya akan mula bekerja untuk harapan2 saya ini..InsyaAllah.....dan Syukra ya RAbb atas segala kurniaan ini :))

Gambar kami yang agak comel (++ saya tak nampak bulat sangat :))


p/s: to my dear sis Ilham, jangan patah semangat...Ingat, sentiasa mohon padaNYA...pasti akan dibukakan jalan untukmu...Allah sayang hambanya... =)

Sunday, January 31, 2010

~persiapan~

Posted by CikDibah ;P at 12:38 PM 10 comments Links to this post
Akhirnya, saya berjaya menyiapkan semua persiapan untuk menanti kehadiran insan-insan kecil dan penuh makna dalam hidup saya ini...Alhamdulillah...Sangat bersemangat rasanya...

Setelah puas survey-survey dan mencari-cari yang sesuai..finally, we managed to buy a suitable beg for our little kids...just a simple beg but we think it is practical, since it has many compartment and easy to wash...and now the beg is ready to be use MyEm0.Com


Jadi inilah dia...barang-barang persiapan, alhamdulillah...sudah siap...malam tadi, bertungkus lumus menyiapkan selimut dan kain bedung...saya agak teruja sebenarnya MyEm0.ComCuma yang tinggal nak cari almari baju untuk mereka dan tilam baby cot ni takde lagi...hehehe..insyaAllah, sempat lagi...


Tapi.......barang -barang persiapan ibu dia yang tak complete lagi...kain batik tak habis jahit lagi dan ade beberapa barang yang tidak dibeli lagi...dan, ibu dia takde beg baru MyEm0.Com pakai beg masa zaman belajar dulu je...bolehlah...MyEm0.Comtakpe...nanti banyak lagi nak guna duit untuk masa depan kan...Bak kata emak dan en. suami...

"Kena belajar jimat-jimat tau..."

Jadi saya belajar untuk menjadi seorang yang sangat berdisiplin dalam perbelanjaan...Oklah...mintak diri dulu..doakan semua dipermudahkan ye...dan kami semua selamat semuanya...

Monday, January 18, 2010

Posted by CikDibah ;P at 2:50 PM 4 comments Links to this post
Saya dapat article ni dari seorang sahabat. Thanx for such nice and beneficial info...

Health:

1. Drink plenty of water.
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy.
5. Make time for prayer.
6. Play more games.
7. Read more books than you did in 2009.
8. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
9. Sleep for 7 hours.
10. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk,you berzikir sambil you smile.


Personality:

11. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
12. Don't have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
13. Don't over do. Keep your limits.
14. Don't take yourself so seriously. No one else does.
15. Don't waste your precious energy on gossip.
16. Dream more while you are awake.
17. Envy is a waste of time. You already have all you need.
18. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
20. Make peace with your past so it won't spoil the present.
21. No one is in charge of your happiness except you.
22. Realize that life is a school and you are here to learn.Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
23. Smile and laugh more.
24. You don't have to win every argument. Agree to disagree.


Society:

25. Call/Meet your family often.
26. Each day give something good to others.
27. Forgive everyone for everything.
28. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
29. Try to make at least three people smile each day.
30. What other people think of you is none of your business.
31. Your job won't take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.

Life:

32. Do the right thing!
33. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful.
34. GOD heals everything.
35. However good or bad a situation is, it will change.
36. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
37. The best is yet to come.
38. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.
39. Your Inner most is always happy. So, be happy.

Last but not the least:

40. Please Forward this to everyone you care about MyEm0.Com




GAGAL ujian minum air gula ....

Posted by CikDibah ;P at 1:31 PM 0 comments Links to this post
Saya sangat susah hati...Pagi tadi saya saya pergi klinik lagi untuk ujian diabetis..minum air gula yang sangat tidak digemari tu...dan hasilnya, bacaan darah saya 8.3MyEm0.Com

"awak diabetis ni adibah. jadi nanti hari rabu datang ambil darah 4x sehari ye...Kita akan buat 2x seminggu sampai awak bersalin"

Dan pagi tadi selamat menjalani kaunseling pemakanan di Klinik Temerloh...bila dengan ape yang nurse tu cakap...sangat susah hati...MyEm0.Com Ditambah lagi...kena marah sikit2 oleh orang tu...huhu..tulah makan tak ingat-ingat...tak jaga-jaga...Rasa sangat tak berselera nak makan...nak puasa je..tapi lapar pulak...Memang takde harapanlah nak minum teh ais yang sangat menyelerakan tuh...

InsyaAllah....saya akan kuatkan semangat..akan jaga pemakanan saya..secawan nasi sahaja ye cikdibah...ini semua demi diri sendiri dan yang utama untuk anak-anak...Doakan semua selamat ye...

Friday, January 15, 2010

Berita yang menggembirakan...

Posted by CikDibah ;P at 8:54 AM 1 comments Links to this post
Alhamdulillah...maha suci Allah dan sesungguhnya Allah itu maha penyayang..sepenuh kesyukuran kupanjatkan kepada Allah apabila mendapat berita yang sangat menggembirakan keluarga kecik maklong sanah...

Semalam saya kematian akal seharian akibat tertinggal telefon di rumah. rasa macam terputus hubungan dengan orang sekeliling MyEm0.Com...Bila sampai di rumah, banyaknya missedcall dan sms yang tidak berjawab. 1 sms yang sangat menyenangkan hati dari kakak saya...

" salam. Doakan kembar awak selamat dapat sepupu ye...... "

Alhamdulillah. itu yang mampu saya katakan. Selain dari seorang kakak ipar kepada saya, dia juga merupakan sahabat baik saya sejak dari zaman persekolahan lagi. Perkahwinan abang dan kakak saya sudah masuk tahun ke 3. Tapi sedikit ujian dariNya, kakak saya baru sahaja disahkan + pregnant. Kami sekeluarga semuanya sangat gembira apabila mendapat berita ini...MyEm0.ComMoga Allah permudahkan segala urusan mereka dan lindungi mereka dengan kasih sayangNYA...

Ok...selain itu...saya juga ade sesuatu yang nak dikongsikan...MyEm0.Combenda kecil-kecilan aje...Semalam saya baru sahaja mendapat satu bungkusan yang saya beli secara online...ini gambarnya...


4 pasang mittens and booties yang sangat comel...wah saya sangat suka lah...Yang warna coklat itu sangat comel... kepada kawan-kawan yang berminat boleh membuat tempahan di http://sweetcraftstore.blogspot.com . terdapat banyak pilihan yang sangat menarik hati disini... (p/s: huda, akak tolong promote nih... :))

Mmm...persiapan saya untuk menunggu kelahiran sekecil2 ini, alhamdulillah almost 80% siap..checklist pun banyak sudah ditanda..Sekarang emak tengah berusaha menyiapkan sarung tilam dan bantal untuk anak-anak anak bongsunya ini..Barut sudah siap semuanya...Terima kasih yang tidak terhingga atas kasih sayang emak ini...MyEm0.Com

Emak yang tengah asyik menjahit...

Cuma persiapan ibu dia yang takde lagi..hehehe..tunggu hujung bulan ini...InsyaAllah...Keadaan anak-anak, alhamdulillah...sihat dan aktif...terutama bila ibu dia sibuk di dalam kelas...mereka pun turut serta beraktiviti sesama merekaMyEm0.Com

ok..sehingga di sini sahaja...saya ingin pulang awal hari ini sebab petang ni, kami ingin bawa mak berjalan-jalan...Percutian singkat yang diharapkan menggembirakan....TQ to en Suami for this short and nice vacation...

Tuesday, January 12, 2010

Hujung minggu yang mendamaikan~

Posted by CikDibah ;P at 3:41 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum....

Hujung minggu lalu, saya menikmati weekend yang meriangkan, bersenang lenang bersama emak di kampung..Mulanya, kami hanya merancang untuk menikmati hujung minggu di rumah sahaja...(yelah nak bersenang lenang di rumah MyEm0.Com) But then saya teringat saudara dekat saya akan melangsungkan pertunangannya hari ahad nanti dan dia akan melansungkan perkahwinannya bulan Mac nanti, InsyaAllah... Di fikir-fikir, bulan tiga saya akan menjadi sangat berat. Due tersangat hampir...Jadi saya membuat cadangan kepada en. Suami untuk pulang ke kampung. Cadngan yang diberi pada jam 7.45 p.m.MyEm0.Com En Suami hanya membalas...

"Betul ke nak balik..? Nak balik siaplah, kite gerak malam ni jugak..."


MyEm0.Com Makanya saya pun bersiap segala sepantas mungkin dan dalam jam 9 p.m. kami bergerak. Sempat jugak saya sms saudara saya itu...

"Acu, kami jadi balik juga...dan OTW pun ni..heheheh..."

Inilah gambar acu bersama tunangnye yang sempat kami snap. Acu sebenarnya sahabat baik keluarga saya. Namun rapat dan baiknya keluarga terhadap kami melebihi kebaikan saudara sendiri...Sesungguhnya, semua orang sangat merasa bahagia dan gembira pada hari ini...


Namun, di sebalik kegembiraan pada hari itu, terdapat sesuatu yang mengusik hatiku...MyEm0.Com Tapi saya hanya cekalkan hati dan mengambil ia sebagai teguran yang membina, walau ia sedikit mengguris hati....Mungkin saya terlalu memandang ringan terhadap perkara itu, but some people, it means something...It's ok, life goes on..isn't it...MyEm0.Com


Friday, January 08, 2010

New Semester Dis-Apr 2010

Posted by CikDibah ;P at 10:36 AM 3 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Minggu ni, minggu persekolahan bermula kembali. Saya sangat excited dan agak teruja untuk memulakan kelas. Tambahan lagi, Alhamdulillah, kelas yang diaturkan untuk saya semuanya di level 1 sahaja + jadual saya sangat cantik MyEm0.Com(lot of thanks to Timetable AJK). Contact hours untuk saya hanya 16 jam. Jadi agak banyak waktu terluang. Bolehlah saya siapkan research saya yg terbengkalai tu + modul saya yang baru separuh jalan tu. Ingatkan cuti maternity nanti, bolehlah saya completekan madul2 saya itu..

Inilah jadual saya yang cantek itu..Tiada kelas pada hari jumaat :))

Bagi semester ni saya mengajar microeconomics + macroeconomics. Saya akan cuba sedaya upaya untuk menghabiskan silibus + kuiz-kuiz dan assignment kepada pelajar dalam tempoh 8 minggu lagi..hopefully i can do thatMyEm0.Com

Ok..itu sahaj untuk kali ini...sambung in next chapter...MyEm0.Com

Friday, January 01, 2010

2010

Posted by CikDibah ;P at 8:14 PM 3 comments Links to this post
Hari ni hari pertama 2010...Ikutkan 2 minggu lepas, kita juga telah menyambut tahun baru...Sempena kedatangan tahun baru...Apakah perancangan kita, juga perancangan saya untuk tahun yg mendatang ini...

Alhamdulillah, 2009 adalah tahun saya fokus untuk kehidupan personal saya..dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...Sesungguhnya Allah itu maha penyayang, sentiasa mendengar doa hambaNYA..dan betullah, Allah menjawab doa-doa hambanya dalam 3 cara: (1) Dia katakan YA dan terus memberi apa yang dipinta... (2) Dia katakan YA namun memberinya pada waktru yang terbaik...(3) DIa katakan TIDAK namun berikan yang LEBIH BAIK...Sesungguhnya, satu masa dahulu..saya hampir-hampir patah semangat..tidak tertahan hati atas segala dugaan..dan rasa hati itu saya luahkan kepada seorang teman saya...katanya yang menguatkan kembali diri saya:

"Dibah, jangan putus harapan dan buruk sangka kepada Allah...Jangan malu untuk berdoa...jangan sekali-kali lupa untuk meminta kepadaNYA...Sentiasa mohon agar dibuka jalan olehNYA..InsyaAllah..DIA sayang kepada kita..pasti akan ditunjukkan jalan olehNYA..."


Dan sesungguhnya, dipenghujung 2008...Allah buka jalan untuk saya...Walau ada dugaan yang tidak disangka-sangka...namun Dia sentiasa membuka jalan untuk saya...Alhamdulillah...Dan tahun 2009 adalah tahun yang terbaik buat saya...Seperti kata-kata adik saya:

"kak dbah: yessa..i bet it is..got married n now expecting a twin..wat more can i say? Lucky u my sis =) "

Dan begitu juga harapan saya untuk 2010 ini...Harapan saya di 2010 ini saya mampu untuk:


(1) Lebih hampir kepadaNYA.
(2) Menjadi Isteri, Ibu dan Anak yang solehah.
(3) Kejayaan di dalam kehidupan(Family) dan juga karier.
(4) Sekurang2nya 2 research dapat disiapkan.
(5) Proposal untuk sambung belajar juga dapat disiapkan.
(6) Dan..dan....dan.....


InsyaAllah...saya akan mula bekerja untuk harapan2 saya ini..InsyaAllah.....dan Syukra ya RAbb atas segala kurniaan ini :))

Gambar kami yang agak comel (++ saya tak nampak bulat sangat :))


p/s: to my dear sis Ilham, jangan patah semangat...Ingat, sentiasa mohon padaNYA...pasti akan dibukakan jalan untukmu...Allah sayang hambanya... =)
Related Posts with Thumbnails