CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 30, 2009

Cuti...cuti...cuti...semester baru

Salam....

Sedar tak sedar minggu depan sudah semester baru. Alhamdulillah, semester depan saya hanya mengajar 16 jam seminggu instead of 19 hours for last semester... Jadi taklah berat sangat nanti memandangkan diri pun semakin memberat...moga2 saya sempat menghabiskan silibus...

memandangkan minggu hadapan sudah bermula semester baru dan for sure tak boleh nak amik cuti..jadi saya bercuti minggu ni...Sangat seronok, sebab sudah lama tidak sempat memasak breakfast, apatah lagi lunch...maka, dikesempatan ini..saya menjalankan tugas sebagai suri rumah sepenuh masa...memang berbaloi-baloi...

mmm...hampir terlupa, semalam saya check up dengan pakar, Alhamdulillah...anak2 sihat dan aktif..cuma yg memusykilkan saya dan en. suami..doktor kata dia nampak hanya 1 uri..padahal scan sebelum2 ni, semua doktor nampak 2 uri...dan sure seorang baby boy...Jadi, kalau betul 1 uri je, both of them will be boy...dan andai 2 uri..harap2 ade peluang dapat sepasang..

memandangkan masih tak dapat nak pastikan jantina anak-anak ni..maka saya pun beli baju dan baby stuff yang general je...kaler dan fesyen yang serupa...sangat teruja lor...tapi baru 50% beli..ade lagi yang tak beli ( a lot of THANX to 'ibu' sebab memberikan senarai checklist untuk preparation..ia sangat memberi makna kepada saya)..takpe..kalau nak baju yang fashionable sikit, nanti bila dah lahir kan boleh beli...ataupun nanti boleh request pada sape2...hehehhe (itu yang penting tu...kepada yg bekenaan, tolong take note eh)
Oklah...sampai sini dulu...moga kedatangan 2010 akan membawa seribu makna buat saya dan kawan-kawan semua...InsyaAllah.... :D

No comments:

Wednesday, December 30, 2009

Cuti...cuti...cuti...semester baru

Posted by CikDibah ;P at 12:16 PM
Salam....

Sedar tak sedar minggu depan sudah semester baru. Alhamdulillah, semester depan saya hanya mengajar 16 jam seminggu instead of 19 hours for last semester... Jadi taklah berat sangat nanti memandangkan diri pun semakin memberat...moga2 saya sempat menghabiskan silibus...

memandangkan minggu hadapan sudah bermula semester baru dan for sure tak boleh nak amik cuti..jadi saya bercuti minggu ni...Sangat seronok, sebab sudah lama tidak sempat memasak breakfast, apatah lagi lunch...maka, dikesempatan ini..saya menjalankan tugas sebagai suri rumah sepenuh masa...memang berbaloi-baloi...

mmm...hampir terlupa, semalam saya check up dengan pakar, Alhamdulillah...anak2 sihat dan aktif..cuma yg memusykilkan saya dan en. suami..doktor kata dia nampak hanya 1 uri..padahal scan sebelum2 ni, semua doktor nampak 2 uri...dan sure seorang baby boy...Jadi, kalau betul 1 uri je, both of them will be boy...dan andai 2 uri..harap2 ade peluang dapat sepasang..

memandangkan masih tak dapat nak pastikan jantina anak-anak ni..maka saya pun beli baju dan baby stuff yang general je...kaler dan fesyen yang serupa...sangat teruja lor...tapi baru 50% beli..ade lagi yang tak beli ( a lot of THANX to 'ibu' sebab memberikan senarai checklist untuk preparation..ia sangat memberi makna kepada saya)..takpe..kalau nak baju yang fashionable sikit, nanti bila dah lahir kan boleh beli...ataupun nanti boleh request pada sape2...hehehhe (itu yang penting tu...kepada yg bekenaan, tolong take note eh)
Oklah...sampai sini dulu...moga kedatangan 2010 akan membawa seribu makna buat saya dan kawan-kawan semua...InsyaAllah.... :D

0 comments on "Cuti...cuti...cuti...semester baru"

Related Posts with Thumbnails