CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, June 18, 2011

Ph. D Research Methodology

Assalamualaikum...

Lama sangat saya bercuti kan... Saya dalam proses mendisiplinkan diri, jadi masa untuk berada di ruang ini agak terbatas sikit...hehe...

Alhamdulillah, minggu lepas, saya telah mengikuti kursus research method yang sebenarnya untuk UiTM scholar candidates dan saya bukanlah antara mereka... saya join untuk dapatkan pendedahan dalam research method ni...mmm...hasrat di hati tu memang sangat teringin nak further lagi, tapi ingatkan nak settle down dahulu, settlekan urusan rumah, bagi s kembar besar sikit. Tapi....bila dengar pengalaman2 speaker yang rata-ratanya Prof atau Assoc Prof, hati saya jadi sangat teruja sebab...

1)   Kebanyakan mereka sambung PhD dengan anak lebih dari 3 orang... ( Saya baru da 2 orang anak :) )
2)   Mereka berjaya abiskan pengajian less than 2 years.....wahhh..menarikkk
3)   Mereka sambung di oversea....mereka di oversea pun boleh, pasti kite nak sambung di local boleh juga
4)   Ada yang fly with 5 children but without husband. Maybe husband die ade urusan lebih pentig di Malaysia

Yang penting adalah SEMANGAT dan KEAZAMAN yang kuat sepanjang perjalanan PhD itu... Juga sokongan ari keluarga. Ikutka hati rasanya, time2 tu jugak saya nak apply tapi masih tak dapat nak decide bidang mana yang saya ambil. So i need to read a lot... :)

Wednesday, June 15, 2011

rindu...

Hari ni hari ke 3 saya berkursus di Shah Alam... Si kembar terpak sa ibu tinggalkan dengan berat hati bersama opah...tadi baru lepas 3G dengan abah...Rindunya ibu kat anak-anak (T_T)


Saturday, June 18, 2011

Ph. D Research Methodology

Posted by CikDibah ;P at 9:55 PM 10 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Lama sangat saya bercuti kan... Saya dalam proses mendisiplinkan diri, jadi masa untuk berada di ruang ini agak terbatas sikit...hehe...

Alhamdulillah, minggu lepas, saya telah mengikuti kursus research method yang sebenarnya untuk UiTM scholar candidates dan saya bukanlah antara mereka... saya join untuk dapatkan pendedahan dalam research method ni...mmm...hasrat di hati tu memang sangat teringin nak further lagi, tapi ingatkan nak settle down dahulu, settlekan urusan rumah, bagi s kembar besar sikit. Tapi....bila dengar pengalaman2 speaker yang rata-ratanya Prof atau Assoc Prof, hati saya jadi sangat teruja sebab...

1)   Kebanyakan mereka sambung PhD dengan anak lebih dari 3 orang... ( Saya baru da 2 orang anak :) )
2)   Mereka berjaya abiskan pengajian less than 2 years.....wahhh..menarikkk
3)   Mereka sambung di oversea....mereka di oversea pun boleh, pasti kite nak sambung di local boleh juga
4)   Ada yang fly with 5 children but without husband. Maybe husband die ade urusan lebih pentig di Malaysia

Yang penting adalah SEMANGAT dan KEAZAMAN yang kuat sepanjang perjalanan PhD itu... Juga sokongan ari keluarga. Ikutka hati rasanya, time2 tu jugak saya nak apply tapi masih tak dapat nak decide bidang mana yang saya ambil. So i need to read a lot... :)

Wednesday, June 15, 2011

rindu...

Posted by CikDibah ;P at 9:44 PM 3 comments Links to this post
Hari ni hari ke 3 saya berkursus di Shah Alam... Si kembar terpak sa ibu tinggalkan dengan berat hati bersama opah...tadi baru lepas 3G dengan abah...Rindunya ibu kat anak-anak (T_T)


Related Posts with Thumbnails