CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 28, 2010

Selamat Hari jadi Mak...

Semalam adalah hari ulang tahun yang ke 64 emak saya...Wah..emak saya sudah 64 tahun..hehe..yelah anak bongsu kesayangannye ini pun sudah ada 2 orang anak kan...Oleh itu, seawal jam 7 pagi saya sudah menelefon untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada emak..ohh...lega, anak bongsunya masin menjadi orang pertama memberi ucapan kepadanya..hehehe

oLeh itu, Kepada bondaku Hajah Hasanah Hassan,

Kami sekeluarga doakan moga emak sentiasa dibawah lindunganNYA...dipermudahkan segala urusan emak...dan yang paling penting, saya berdoa, agar kami bisa membahagiakan eman dan sentiasa membuatkan emak tersenyum lebar... :)

Gambor zaman anak dara dulu...hihihi..tapi baju ni saya boleh pakai lagi, maknanya....takdelah gumok sangat saya ni kan..hihihhi...Hadiah untuk emak pun sudah berjaya disiapkan malam tadi..hehehe...akhirnya saya berjaya buat purse baru untuk mak dengan lebih kemas lagi dari yang saya punye....kebetulan, purse mak dah bersalin kulit dan erlukan yang baru...heheh (gambo tak dapat nak upload sini sebab kabel tinggal kat umah pulak)

Oklah..weekend ni InsyaAllah, nak balik kg..boleh celebrate dengan mak...caucincau...

Monday, July 26, 2010

My very 1st giveaway contest I've joined

.
Wah...saya sangat-sangat teruja...Inilah buat julung-julung kalinya saya menjayakan diri menyertai giveaway ini setelah asyik berangan aje...

Marilah kita beramai-ramai menyertai giveaway ini :)) Kawan-kawan boleh pergi page TinyTini yang seronok ini..Sambil-sambil cuci mata dan bershopping kite cuba nasib...

Harap-harap, nasib menyebelahi saya..Moga Mr. random generator memilih saya...Bolehlah saya menambah koleksi fabrik yang ciput-ciput itu...

Project during weekand...

Weekend baru ni, saya tidak berjalan ke mana-mana...masa dihabiskan bersama anak-anak dan suami ;) Yelah, 2-3 minggu ni saya sangat sibuk, hari-hari balik lewat. Bila sampai rumah je, anak-anak dah tido. Kemudian, saya sibuk masak, kemas rumah, basuh baju dan itu ini. Jadi hujung minggu ni saya habiskan masa untuk mereka pula...
Tapi, dalam masa yang sama, sempatlah juga menyiap 2-3 benda-benda kecil yang saya suka nak buat...hehehe...Inilah antara-antara hasil dari aktiviti kecil-kecilan saya..


New handphone casing for my new handphone...handphone lama dah rosak, en suami kate...dah masanya untuk tukar handphone...Orang lain semua handphone canggih-canggih ibu....

Ini pulak sling bag baru...dah lama nak jahit sebab yang sedia ada dah buruk dan lusuh sangat...

Cadar dan sarung bantal baru untuk anak-anak ibu....comel kan...ibu sangat suka...:))



Ini pulak coin purse, Hadiah untuk kawan sekerja...Yelah, saya kan ketua biro sosial untuk fakulti...kenalah meraikan hari jadi ahli fakulti ;) dah siap untuk dihantar...Harap Nadia suka...

Ok...malam ni kembar ibu tidur awal...nak mula projek baru pulak...dah ada yang tempah business card casing..hihihi....

Wednesday, July 14, 2010

Bila semester baru bermula...

Banyak yang ingin saya lakukan...
saya nak update blgo...
Encik suami dah bertanya..
"NApe lama tak update blog?"
Saya nak jalan2 ke blog kawan2...
Nak usha2 blog kawan2...
dan yang penting, saya nak sangat2 menjahit...
Kain2 atas meja dan mesin jahit memanggil2 saya...
Asyik menjeling bila saya lalu lalang kat tepi meja...
TAPI...








Saya sibuk sangat...
Saya banyak kerja tak siap lagi..... (-_-")
Kerja hakiki lebih penting kan...
Nanti bila selesai semua baru boleh sambung semula hobi itu...
Sabar ye Adibah...

Wednesday, July 28, 2010

Selamat Hari jadi Mak...

Posted by CikDibah ;P at 1:37 PM 0 comments Links to this post
Semalam adalah hari ulang tahun yang ke 64 emak saya...Wah..emak saya sudah 64 tahun..hehe..yelah anak bongsu kesayangannye ini pun sudah ada 2 orang anak kan...Oleh itu, seawal jam 7 pagi saya sudah menelefon untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada emak..ohh...lega, anak bongsunya masin menjadi orang pertama memberi ucapan kepadanya..hehehe

oLeh itu, Kepada bondaku Hajah Hasanah Hassan,

Kami sekeluarga doakan moga emak sentiasa dibawah lindunganNYA...dipermudahkan segala urusan emak...dan yang paling penting, saya berdoa, agar kami bisa membahagiakan eman dan sentiasa membuatkan emak tersenyum lebar... :)

Gambor zaman anak dara dulu...hihihi..tapi baju ni saya boleh pakai lagi, maknanya....takdelah gumok sangat saya ni kan..hihihhi...Hadiah untuk emak pun sudah berjaya disiapkan malam tadi..hehehe...akhirnya saya berjaya buat purse baru untuk mak dengan lebih kemas lagi dari yang saya punye....kebetulan, purse mak dah bersalin kulit dan erlukan yang baru...heheh (gambo tak dapat nak upload sini sebab kabel tinggal kat umah pulak)

Oklah..weekend ni InsyaAllah, nak balik kg..boleh celebrate dengan mak...caucincau...

Monday, July 26, 2010

My very 1st giveaway contest I've joined

Posted by CikDibah ;P at 9:27 PM 2 comments Links to this post
.
Wah...saya sangat-sangat teruja...Inilah buat julung-julung kalinya saya menjayakan diri menyertai giveaway ini setelah asyik berangan aje...

Marilah kita beramai-ramai menyertai giveaway ini :)) Kawan-kawan boleh pergi page TinyTini yang seronok ini..Sambil-sambil cuci mata dan bershopping kite cuba nasib...

Harap-harap, nasib menyebelahi saya..Moga Mr. random generator memilih saya...Bolehlah saya menambah koleksi fabrik yang ciput-ciput itu...

Project during weekand...

Posted by CikDibah ;P at 8:46 PM 0 comments Links to this post
Weekend baru ni, saya tidak berjalan ke mana-mana...masa dihabiskan bersama anak-anak dan suami ;) Yelah, 2-3 minggu ni saya sangat sibuk, hari-hari balik lewat. Bila sampai rumah je, anak-anak dah tido. Kemudian, saya sibuk masak, kemas rumah, basuh baju dan itu ini. Jadi hujung minggu ni saya habiskan masa untuk mereka pula...
Tapi, dalam masa yang sama, sempatlah juga menyiap 2-3 benda-benda kecil yang saya suka nak buat...hehehe...Inilah antara-antara hasil dari aktiviti kecil-kecilan saya..


New handphone casing for my new handphone...handphone lama dah rosak, en suami kate...dah masanya untuk tukar handphone...Orang lain semua handphone canggih-canggih ibu....

Ini pulak sling bag baru...dah lama nak jahit sebab yang sedia ada dah buruk dan lusuh sangat...

Cadar dan sarung bantal baru untuk anak-anak ibu....comel kan...ibu sangat suka...:))



Ini pulak coin purse, Hadiah untuk kawan sekerja...Yelah, saya kan ketua biro sosial untuk fakulti...kenalah meraikan hari jadi ahli fakulti ;) dah siap untuk dihantar...Harap Nadia suka...

Ok...malam ni kembar ibu tidur awal...nak mula projek baru pulak...dah ada yang tempah business card casing..hihihi....

Wednesday, July 14, 2010

Bila semester baru bermula...

Posted by CikDibah ;P at 2:31 PM 1 comments Links to this post
Banyak yang ingin saya lakukan...
saya nak update blgo...
Encik suami dah bertanya..
"NApe lama tak update blog?"
Saya nak jalan2 ke blog kawan2...
Nak usha2 blog kawan2...
dan yang penting, saya nak sangat2 menjahit...
Kain2 atas meja dan mesin jahit memanggil2 saya...
Asyik menjeling bila saya lalu lalang kat tepi meja...
TAPI...








Saya sibuk sangat...
Saya banyak kerja tak siap lagi..... (-_-")
Kerja hakiki lebih penting kan...
Nanti bila selesai semua baru boleh sambung semula hobi itu...
Sabar ye Adibah...
Related Posts with Thumbnails