CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 25, 2009

New Update...

Salam...

Lama tak update rasanya..Bukan ape, kami di sini baru je selasai waktu-waktu kritikal bagi pelajar, juga bagi cikgu-cikgu nih...Dan hari ni baru selesai meeting exam..

Secara overall, semester ini berlalu dengan jayanya...cuma saya agak kesal dengan pencapaian pelajar saya. Sebab, mereka amat bertuah sebenarnya sebab soalan semester ni amat senang dan straight to the point, tapi masih ada yang gagal dan tak perform...http://www.emocutez.comMungkin saya kena ubah cara pengajaran dan cara saya berinteraksi dengan mereka agaknya...Takpe, next semester, InsyaAllah..saya akan ubah cara saya agar para pelajar lebih mudah menyerap apa yg saya ajar. Saya akan mengajar dengan penuh gaya dan dedikasi...http://www.emocutez.com

Emm...ok, esok saya akan bercuti untuk pulang ke kampung meraikan hari raya Aidil Adha, InsyaAllah...Isnin saya akan meninggalkan bandar temerloh, bandar pusat Jengka dan Cik Abang terchenta http://www.emocutez.comuntuk ber'induksi' selama 2++ minggu di Puncak alam...Moga dia dapat menjaga diri sebaiknya sepanjang ketiadaan saya.. (Jangan makan megi dan nasi + telur goreng je ari2 tau)... harap-harap sangat saya juga dapat menghabiskan induksi ini dengan jayanya dan dipermudahkan segala urusan (Terpaksalah anak2 berinduksi dengan ibu sekali ye ^____^)

Apapun, Selamat meraikan Hari Raya Aidil Adha...^___^

Tuesday, November 10, 2009

Sabtu lepas, saya dijemput ke klinik temerloh untuk mencuba menggunakan mesin ultrasound 3D and 4D yang baru dibeli..(sebab anak-anak saya twin, so macam excited sikit doktor nak tengok agaknya, dan saya..lagilah excitedhttp://www.emocutez.com) Oleh kerana ibu-ibu lain tak sampai lagi, maka sayalah orang pertama yang merasmikan mesin itu...hihihi

Bila doktor start je guna, doktor pun excited sebab gambarnye sangat cantik dan clear...

"cantiknya gambar..clearnye...alahai..comelnye..."

Ish..saya pun tompang bangga http://www.emocutez.com Yang paling seronok adalah encik suami sebab dia dapat tengok dari awal dari akhir. yelah..saya terbaring, tak dapat tengok di screen (doktor sambung mesin tersebut ke screen untuk tunjuk pada doktor-doktor lain). Yang agak seronok, kali ni doktor buat detail scan.. Mula-mula lihat dulu 1st baby. Anak yg ini dikatakan 1st twin sebab kedudukan dibawah, namun anak ini kecil sedikit. Doktor kira kaki, tangan dan jari. next 2nd baby. Oleh kerana anak ini besar sedikit, dan kebetulan, menurut doktor, kemungkinan baby boy...dan kalau ada rezeki saya dan encik suami amat berharap dapat sepasang http://www.emocutez.com Cuma nak doktor kata, try recheck semula nanti...ada saya uploadkan gambar-gambar mereka..ikutkan nak upload video yang dirakam oleh encik suami...tapi tak ambil2 lagi dari HP dia..tengoklah nanti macam mana...

Ini 1st baby saya

Ini 2nd baby

mmm...gambar ni agak gelap sebenarnya..ini sahaj yang dapat saya edit untuk clearkan sedikit..kalau dilihat betul-betul, nampak tangan mereka...mmm..Doakan moga selamat semuanya ye...okes..nanti sambung lagi untuk di lain hari http://www.emocutez.com

p/s: saya ni asik scan je kan..risau jugak..tapi bila en suami tanya kawan dia (kawan dia doktor)..takde masalah..cuma effect kat mak ayah je...effect duet kena bayor scan..heheh..tapi saya scan free aje..nanti 17 scan lagi masa jumpa pakar...http://www.emocutez.com

Monday, November 02, 2009

~Hujung minggu yang mendamaikan~

Last week, saya dan en suami mula rasa keboringan stay di rumah saje..sebab sudah 3 minggu kami hanya tinggal di rumah tanpa aktiviti jalan-jalan. adalah berjalan, tapi dekat-dekat je..yelah, bandar temerloh je pun...MyEm0.Com Tiba-tiba saya rasa macam nak berjalan sangat..Oleh kerana kemungkinan besar bulan Disember nanti saya akan pergi induksi, jadi saya terfikit nak pergi cini...
Sangat BESH kalau dapat berjalan-jalan dan bergambar-gambar di sini...Tapi bila kira-kira bajet dan memikirkan masih banyak hari menjelang gaji yang eterusnya...maka, plan itu terpaksa di cancelkan..MyEm0.Com agak kuciwa jugaklah...Sebab saya memang dah lama teringin nak pegi..takpe saya akan pergi juga sebelum badan semakin memberat nih...

Jadi petang jumaat tu, ketika sama-sama pekena ABC di bandar temerloh, saya pun mengeluarkan statement;

"Jom kite pegi kuantan...bosanlah..."

Tiba-tiba, si suami yang macho membalas...

"Baek kite balik kampung...Lagi bagus..."

Hohohohohoho..inilah ayat yang saya nak dengar sangat sebenarnyaMyEm0.Comsebab macam teringat sangat kat mak + nak sangat makan gulai maman + ikan keli rasanya...Sampai di rumah, saya bersiap sepantas kilat..dan dalam 7.30 pm kami bertolak balik...hehehehe

Jadi weekend kami terisi dengan aktiviti-aktiviti di kampung...seperti menziarah adik beradik, sahabat handai dan saudara mara...juga menikmati udara yang nyaman dan masakan mak yang superb....heheheh...

p/s: pasni nak amik cuti 2 ari..nak amik udara sepoi2 bahasa di pantai pulak...heheheh..sangat lama dan teringin nak balik gong kassim pulak...hihihiMyEm0.Com

Wednesday, November 25, 2009

New Update...

Posted by CikDibah ;P at 4:23 PM 3 comments Links to this post
Salam...

Lama tak update rasanya..Bukan ape, kami di sini baru je selasai waktu-waktu kritikal bagi pelajar, juga bagi cikgu-cikgu nih...Dan hari ni baru selesai meeting exam..

Secara overall, semester ini berlalu dengan jayanya...cuma saya agak kesal dengan pencapaian pelajar saya. Sebab, mereka amat bertuah sebenarnya sebab soalan semester ni amat senang dan straight to the point, tapi masih ada yang gagal dan tak perform...http://www.emocutez.comMungkin saya kena ubah cara pengajaran dan cara saya berinteraksi dengan mereka agaknya...Takpe, next semester, InsyaAllah..saya akan ubah cara saya agar para pelajar lebih mudah menyerap apa yg saya ajar. Saya akan mengajar dengan penuh gaya dan dedikasi...http://www.emocutez.com

Emm...ok, esok saya akan bercuti untuk pulang ke kampung meraikan hari raya Aidil Adha, InsyaAllah...Isnin saya akan meninggalkan bandar temerloh, bandar pusat Jengka dan Cik Abang terchenta http://www.emocutez.comuntuk ber'induksi' selama 2++ minggu di Puncak alam...Moga dia dapat menjaga diri sebaiknya sepanjang ketiadaan saya.. (Jangan makan megi dan nasi + telur goreng je ari2 tau)... harap-harap sangat saya juga dapat menghabiskan induksi ini dengan jayanya dan dipermudahkan segala urusan (Terpaksalah anak2 berinduksi dengan ibu sekali ye ^____^)

Apapun, Selamat meraikan Hari Raya Aidil Adha...^___^

Tuesday, November 10, 2009

Posted by CikDibah ;P at 12:48 PM 7 comments Links to this post
Sabtu lepas, saya dijemput ke klinik temerloh untuk mencuba menggunakan mesin ultrasound 3D and 4D yang baru dibeli..(sebab anak-anak saya twin, so macam excited sikit doktor nak tengok agaknya, dan saya..lagilah excitedhttp://www.emocutez.com) Oleh kerana ibu-ibu lain tak sampai lagi, maka sayalah orang pertama yang merasmikan mesin itu...hihihi

Bila doktor start je guna, doktor pun excited sebab gambarnye sangat cantik dan clear...

"cantiknya gambar..clearnye...alahai..comelnye..."

Ish..saya pun tompang bangga http://www.emocutez.com Yang paling seronok adalah encik suami sebab dia dapat tengok dari awal dari akhir. yelah..saya terbaring, tak dapat tengok di screen (doktor sambung mesin tersebut ke screen untuk tunjuk pada doktor-doktor lain). Yang agak seronok, kali ni doktor buat detail scan.. Mula-mula lihat dulu 1st baby. Anak yg ini dikatakan 1st twin sebab kedudukan dibawah, namun anak ini kecil sedikit. Doktor kira kaki, tangan dan jari. next 2nd baby. Oleh kerana anak ini besar sedikit, dan kebetulan, menurut doktor, kemungkinan baby boy...dan kalau ada rezeki saya dan encik suami amat berharap dapat sepasang http://www.emocutez.com Cuma nak doktor kata, try recheck semula nanti...ada saya uploadkan gambar-gambar mereka..ikutkan nak upload video yang dirakam oleh encik suami...tapi tak ambil2 lagi dari HP dia..tengoklah nanti macam mana...

Ini 1st baby saya

Ini 2nd baby

mmm...gambar ni agak gelap sebenarnya..ini sahaj yang dapat saya edit untuk clearkan sedikit..kalau dilihat betul-betul, nampak tangan mereka...mmm..Doakan moga selamat semuanya ye...okes..nanti sambung lagi untuk di lain hari http://www.emocutez.com

p/s: saya ni asik scan je kan..risau jugak..tapi bila en suami tanya kawan dia (kawan dia doktor)..takde masalah..cuma effect kat mak ayah je...effect duet kena bayor scan..heheh..tapi saya scan free aje..nanti 17 scan lagi masa jumpa pakar...http://www.emocutez.com

Monday, November 02, 2009

~Hujung minggu yang mendamaikan~

Posted by CikDibah ;P at 12:44 PM 3 comments Links to this post
Last week, saya dan en suami mula rasa keboringan stay di rumah saje..sebab sudah 3 minggu kami hanya tinggal di rumah tanpa aktiviti jalan-jalan. adalah berjalan, tapi dekat-dekat je..yelah, bandar temerloh je pun...MyEm0.Com Tiba-tiba saya rasa macam nak berjalan sangat..Oleh kerana kemungkinan besar bulan Disember nanti saya akan pergi induksi, jadi saya terfikit nak pergi cini...
Sangat BESH kalau dapat berjalan-jalan dan bergambar-gambar di sini...Tapi bila kira-kira bajet dan memikirkan masih banyak hari menjelang gaji yang eterusnya...maka, plan itu terpaksa di cancelkan..MyEm0.Com agak kuciwa jugaklah...Sebab saya memang dah lama teringin nak pegi..takpe saya akan pergi juga sebelum badan semakin memberat nih...

Jadi petang jumaat tu, ketika sama-sama pekena ABC di bandar temerloh, saya pun mengeluarkan statement;

"Jom kite pegi kuantan...bosanlah..."

Tiba-tiba, si suami yang macho membalas...

"Baek kite balik kampung...Lagi bagus..."

Hohohohohoho..inilah ayat yang saya nak dengar sangat sebenarnyaMyEm0.Comsebab macam teringat sangat kat mak + nak sangat makan gulai maman + ikan keli rasanya...Sampai di rumah, saya bersiap sepantas kilat..dan dalam 7.30 pm kami bertolak balik...hehehehe

Jadi weekend kami terisi dengan aktiviti-aktiviti di kampung...seperti menziarah adik beradik, sahabat handai dan saudara mara...juga menikmati udara yang nyaman dan masakan mak yang superb....heheheh...

p/s: pasni nak amik cuti 2 ari..nak amik udara sepoi2 bahasa di pantai pulak...heheheh..sangat lama dan teringin nak balik gong kassim pulak...hihihiMyEm0.Com

Related Posts with Thumbnails