CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 26, 2009

Ramadhan kareem...

Hari ni 5 Ramadhan...Alhamdulillah saya berjaya melaluinye dengan jayanya...walaupun agak bergolak jugak (terutama tekak + perut..)huhuhu...

InsyaAllah, saya akan puasa penuh tahun ni..(Sangat syukur, gembira dan teruja lor...Mudah2an..Allah rahmati rezeki2 yang dikurniakan padaku ini...)...Namun, oleh kerana saya akan puasa penuh pada tahun ini...makanya...diri saya menjalani bulan Ramadhan ini dengan keadaan yang agak tidak selesa...Sangat tidak berselera mahu makan...tapi paksa juga untuk makan...nanti takde tenaga pulak nak ngajar...itupun..melepek je nak gi kelas..kena pulak kelas mostly tingkat 3..opis pun tingkat 3...huhu..di tambah pulak tekak asik rasa mual... (-_-")...Tapi alhamdulillah sangat...setakat itu ajelah...taklah teruk macam orang laen...mungkin sebab masih awal lagi...

Moga kedatangan Ramadhan ini..di tambah lagi dengan kurniaan allah ini...menjadikan saya lebih mendekatkan diri kepadaNya...dan lebih bersemangat menjalani hari-hari mendatang....Dan adibah bisa tersenyum.....




glitter-graphics.com

Thursday, August 20, 2009

~B.R.O.A.D.B.A.N.D~

For the first time..malam ni adibah online gune broadband yang dah dibeli 2 minggu lalu ;P
Bukan ape..sebelum ni sangat sebok, tak sempat..sambil memberi peluang kepada orang tu guna dulu..hihi..Bila dia agak bosan, bolehlah saya pulak melayari internet...

On je..dah sangkut-sangkut, maka Adibah pun berbunyi:

"Nape camni ni... :(( "

kedengaran suara latar dari belakang menyampuk...

"Memang camtulah pun..Sabar ajelah..Guna slow2...Dulu kan awak soh saya sabar"

(-_-")...Adibah diberi 'Pulang paku buah keras'...hohoho..kena sedebik..takpe..Atleast..dapat juga saya menunjukkan rumah saya dengan cat yang baru ini pada dia..Bila dengar ayat;

"Wah...cantekkknyeeee"

rasa macam kembang2 idong...hehhehe

Oleh itu, suamiku...this is for u


glitter-graphics.com

Tuesday, August 18, 2009

Aktiviti weekend....~


Sabtu, saya ada bengkel Matematik...so pagi2 sudah berlepas ke Jengka untuk menjoinkan diri...hehehe..lagi pun sebab hamper pada saya...Sampai pukul 12 dok siapkan hamper..uish...berair2 mata tahan mengantuk dan telah berjaya memaksa orang tu menghulurkan bantuan dan berjaga teman saya...hehehe

Balik dari UiTM..kepenatan dan tertido...lepas asar pegi umah pakcik..di Temerloh juga...pinjam mesin rumput..Ade orang bersemangat waja nak mesin rumput...hehehe...

Malam, ada orang tanya;

"Bila nak jahit lagsir ni...? Rasanya macam tak berjahit je..percayalah..."

Statement itu sungguh menyakitkan dan memerli diriku....Takpe...Takpe....Oleh kerana Adibah tercabar dengan PROVOKASI orang itu...pagi-pagi ahad selepas bersarapan...saya dengan jaya dan tekunnye..menjahit langsir....NAH...hasilnya..inilah langsir yang berjaya saya jahit...hihihihi..mengikut design dan reka bentuk ciptaan saya...


Gambar ni agak gelap..Langsir ni cantek sebenarnye...Kaler pink gelap dan putih...Barulah rasa umah saya agak sempurna kerana langsir sliding door tidak macam skirt lagi...heheheh...cuma tinggal untuk tingkap dapur..sebab tape putih abes sudaaa....Dan dalam pada saya tekun menjahit...orang itu tekun memesin rumput...Berusahalah suamiku...heheheh

Itulah update dari saya...sekiannn

Thursday, August 13, 2009

Ada Orang Masuk dalam Buku...



Hohohoho....Post ini khas untok orang yg sangat gembira + agak bangga kerna gambarnye masuk dalam buku...Cuba lihat gambar di sebelah...Gambar sape tu...huhuh..suami saye...Kalau kalian semua baca buku "Cuba Try Cinta" dari Hijjaz...adelah gambar dia tu...Setelah puas mencari, akhirnya kami jumpa buku tu di Darul Ansar, Kuantan
Apapun, saya topang bangga sebab dalam gambar tu, dia baca novel AAc pemberian saya....hehehehehehe...

Wednesday, August 12, 2009

~Ku Bahagia by melly goeslow~

KU BAHAGIA

Di atas bumi ini ku berpijak
pada jiwa yg tenang di hatiku
tak pernah ada duka yg terlintas
ku bahagia..

ingin kulukis semua hidup ini
dgn cita dan cerita yg terindah
masa muda yang tak pernah kan mendung
ku bahagia..

dalam hidup ini
harungi semua cerita indahku
saat saat remaja yg terindah
tak bisa terulang
ku ingin nikmati
segala jalan yg ada di hadapku
kan ku tanamkan cintaku kasihku..
agar ku bahagia.....

Semalam, on the way pegi opis, saya dengar lagu ni di radio..dan di ketika saya tengah tulis post ini..lagu ini berkumandang sekali lagi di radio Erra..wah..saya terharu....dan ia amat sedap untuk didengar pada saya...lalu saya postkan lagu ini di sini...di tujukan untuk SUAMI terCHENTA, En. Mohd Fadli Abdullah... ^___^

Tuesday, August 11, 2009

Fadli kursus di cherating sampai jumaat..(T_T)

Sungguh tak seronok..
kena tinggal..tapi terpaksalah kan..
kerana mencari sesuap nasi...
kuturutkan jua....huhuhu

regards, cikdibah yang suram... (-_-")

Monday, August 10, 2009

~Family Gathering~

Last Friday..sume berkumpul di rumah saya...adibah & fadli menjadi tuan rumah untuk perjumpaan kali ini, sempena kami pindah ke rumah baru di Sg Gau, Temerloh...sangat seronot..bising dan meriah dgn suara budak-budak sehingga acu tak cukup tangan nak kemas rumah...(hahahha...sampai de keluar statement;

"adik ni macam tak suka je kami datang..meh lah dok sembang2 dgn kami")

huhuhu..sebenarnya saya sangat berbesar hati menjadi tuan rumah dengan keadaan rumah yang tak berapa sempurna tu...hehehe...

Hari Pertama:
Jumaat petang semua selamat sampai rumah..menu :
  1. soto (sup + ayam..kami di rumah sediakan, nasi impit + bergedil: mak bawak dari kampung) +
  2. kek coklat indulgence: saya beli..untok mak terchenta+
  3. Ayam percik (resepi yang sama untuk ayam yang penuh makna tu ^___^)
Malam..upacara bakar membakar..makan memakan...gambar bergambar....

Hari Kedua:
Sabtu pagi...syafiq (wakil keluarga kak uda), pakngah+makngah, acu, paksu + tahurah pulak sampai...menambah lagi kemeriahan..rasa sangan bangga lor..Petang, de + ngah balik..rumah jadi agak sunyi..kerana kanak2 tingal 3 orang je...

Hari Ketiga:
Ahad...semua berangkat pulah...tinggal saya + en suami dan syafiq..lepas zohor baru kami gerak ke kuantan untok anto syafiq...sambil meronggeng di bandor kuantan...pegi PC fair di megamall...huhuhu..akhirnya orang tu terpedaya membeli broadband celcom...takdelah dia bising tak dapat nak update blog lagi.... ^____^
12++ barulah saya dan en suami selamat sampai rumah..sangat penat lor...tapi puas hati. sebab akhirnya dapat beli langsor..tak sabar nak jait langsir..hehheehheehehe...

p/S:oleh kerana telalu sebok melayan tetamu..tak amik gambo sekeping pung..kena harap belas ehsan orang laen unload gambo dioranglah.... :((

Tuesday, August 04, 2009

Selamat Pengantin Baru Azizah + En Kazeli

Salam....

Last weekend, saya balik Terengganu...
Sangat seronok..especially melihat dia yg terchenta tersenyum... ^___^
Jumaat, kami berjalan2 di bandar KT (kami balik khamis mlm, since jumaat kami cuti)
Sambil tu singgah berjumpa dengan ipar duai...
Then Sabtu, pergi ke Jerteh..memenuhi undangan my GOOD FREN... Azizah
Di hari bahagianya...sgt meriah..Tapi sayangnye..saya tak sempat nak ambil sekeping pun
gambar...tak teringat...dan masa tu zah tengah mekap sambil pakai baju basahan lagi...
Nak tunggu, lambat pulak...sebab ada undangan lain yg nak dipenuhi...
Jadi di sini saya sertakan sedkit gambar hantaran mereka yg saya gubah dan sempat di snap gambonye....
Perfume...

Kasut Carlo Rino zah... heheheh

Barang kemas tok Batal Air Sembahyang

Telekung...

Kalau ade kawan2 yang ingin membuat tempahan..saya sedia menerimanye..hehehe.

Pulang dari jerteh kami singgah di macam tempat...dan sempat makan ABC di tepi pantai Marang...
Sgt seronok lor... Inilah ABC nye... ^___^


Untok zah, moga kamu mempunyai cinta seperti....

Seteguh cinta Nabi Adam dengan Siti Hawa,
Seromatis hidup Nabi Yusof dan Siti Zulaikha,
Seindah hidup Nabi Sulaiman dan Puteri Balqis,
Sebahagia hidup Nabi Muhammad sallahu alaihi wasallam dan Siti Khadijah al kubra.



Monday, August 03, 2009

Selamat Ulang Tahun Mak

Sepatutnye entri ni saya uploadkan 27 Julai yang lalu...Tapi kerana terleka dan kekangan masa..makanya baru hari ni dapat di uploadkan...huhuhu

27 Julai 2009 (Hari jadi emak saya....)

Jam 6 pagi..saya terdengar reminder saya berbunyi..dalam hati terus terdetik..."BESDAY MAK"...takpe..sikit lagi telefon...So lepas Fadli pegi keje (memandangkan hari isnin saya hanya ada kelas petang..saya gerak agak lambat dari rumah), saya pun telefon emak...


"Mak..selamat hari jadi yang ke 63...Moga mak bahagia hingga ke akhir hayat..dirahmati dan dipermudahkan segala urusan..Saya sayang mak..."
"Terima kasih...Adik orang pertama beri ucapan hari jadi kat mak..."

Huhuhu..mendengarkan kata-kata mak..saya sangat gembira dan terharu...hehehe..selalu berebut dgn de dan tam untuk jadi orang pertama wish happy besday kat mak...

Sudah 63 tahun emak saya usianya...sudah 8 tahun emak tinggal seorang setelah pemergian arwah abah...Tapi emak tetap macam tu..Tetap seorang ibu yang sentiasa mendahulukan anak-anaknya...Dulu, bila mak bersusah payah untuk abang2 saya...saya selalu cakap...

"Mak ni..takyah beria-ia..nanti taulah deme tu buat sendiri..."
Mak akan jawab...."Dik, bila awak ada anak sendiri..awak akan tahu perasaan seorang ibu tu camne..."


saya tahu kasih sayang seorang ibu tetap unggul..tak sama dengan orang lain...Walaupun kadang2 dia mengadu tentang anak-anak yang lain(termasuk diri saya)...tapi saya tahu..kasih sayangnya tetap begitu dan tidak akan luak..Malahan emak selalu menitiskan air mata apabila mengenangkan nasib anak-anaknya...tak kira waktu gembira atau sedih...Emak tetap emak saya yang SATU...

Emak saya suka bercerita...tapi bezanya...kebiasaannya emak akan bercerita anak ni kerenahnye camni...anak ni tak pandai buat ni...anak ni suka bangun lambat(terutamanya sayalah..sebab yg bongsu ni banyak kerenah sikit...hehehehe)...Tapi saya tahu emak bercerita bukan untuk membuka kelemahan anak-anaknya..Walaupun jauh di sudut hatinya..emak bangga dengan kami(chewahhhh..rasanyalah)..Tapi emak jarang tunjukkan...sebab emak pernah cakap...

"Takkanlah mak nak bangga2 depan orang tentang anak2 mak...nanti orang kata mak ni apa pulak..."

Mak dengan anak2, menantu dan cucu2..

Itulah mak...Walaupun saya tahu saya terlalu banyak kekurangan...Banyak tingkah yang tidak menyenangkan hati mak...tapi saya cuba sedaya upaya menyenangkan hati mak...Sempena hari ulangtahun kelahiran emak yang ke 63 ini, saya harap agar kami adik beradik bisa membahagiakan emak hingga ke akhir hayatnye..dan dia akan sentiasa tersenyum....

Wednesday, August 26, 2009

Ramadhan kareem...

Posted by CikDibah ;P at 11:33 AM 6 comments Links to this post
Hari ni 5 Ramadhan...Alhamdulillah saya berjaya melaluinye dengan jayanya...walaupun agak bergolak jugak (terutama tekak + perut..)huhuhu...

InsyaAllah, saya akan puasa penuh tahun ni..(Sangat syukur, gembira dan teruja lor...Mudah2an..Allah rahmati rezeki2 yang dikurniakan padaku ini...)...Namun, oleh kerana saya akan puasa penuh pada tahun ini...makanya...diri saya menjalani bulan Ramadhan ini dengan keadaan yang agak tidak selesa...Sangat tidak berselera mahu makan...tapi paksa juga untuk makan...nanti takde tenaga pulak nak ngajar...itupun..melepek je nak gi kelas..kena pulak kelas mostly tingkat 3..opis pun tingkat 3...huhu..di tambah pulak tekak asik rasa mual... (-_-")...Tapi alhamdulillah sangat...setakat itu ajelah...taklah teruk macam orang laen...mungkin sebab masih awal lagi...

Moga kedatangan Ramadhan ini..di tambah lagi dengan kurniaan allah ini...menjadikan saya lebih mendekatkan diri kepadaNya...dan lebih bersemangat menjalani hari-hari mendatang....Dan adibah bisa tersenyum.....




glitter-graphics.com

Thursday, August 20, 2009

~B.R.O.A.D.B.A.N.D~

Posted by CikDibah ;P at 9:19 PM 9 comments Links to this post
For the first time..malam ni adibah online gune broadband yang dah dibeli 2 minggu lalu ;P
Bukan ape..sebelum ni sangat sebok, tak sempat..sambil memberi peluang kepada orang tu guna dulu..hihi..Bila dia agak bosan, bolehlah saya pulak melayari internet...

On je..dah sangkut-sangkut, maka Adibah pun berbunyi:

"Nape camni ni... :(( "

kedengaran suara latar dari belakang menyampuk...

"Memang camtulah pun..Sabar ajelah..Guna slow2...Dulu kan awak soh saya sabar"

(-_-")...Adibah diberi 'Pulang paku buah keras'...hohoho..kena sedebik..takpe..Atleast..dapat juga saya menunjukkan rumah saya dengan cat yang baru ini pada dia..Bila dengar ayat;

"Wah...cantekkknyeeee"

rasa macam kembang2 idong...hehhehe

Oleh itu, suamiku...this is for u


glitter-graphics.com

Tuesday, August 18, 2009

Aktiviti weekend....~

Posted by CikDibah ;P at 12:38 PM 2 comments Links to this post

Sabtu, saya ada bengkel Matematik...so pagi2 sudah berlepas ke Jengka untuk menjoinkan diri...hehehe..lagi pun sebab hamper pada saya...Sampai pukul 12 dok siapkan hamper..uish...berair2 mata tahan mengantuk dan telah berjaya memaksa orang tu menghulurkan bantuan dan berjaga teman saya...hehehe

Balik dari UiTM..kepenatan dan tertido...lepas asar pegi umah pakcik..di Temerloh juga...pinjam mesin rumput..Ade orang bersemangat waja nak mesin rumput...hehehe...

Malam, ada orang tanya;

"Bila nak jahit lagsir ni...? Rasanya macam tak berjahit je..percayalah..."

Statement itu sungguh menyakitkan dan memerli diriku....Takpe...Takpe....Oleh kerana Adibah tercabar dengan PROVOKASI orang itu...pagi-pagi ahad selepas bersarapan...saya dengan jaya dan tekunnye..menjahit langsir....NAH...hasilnya..inilah langsir yang berjaya saya jahit...hihihihi..mengikut design dan reka bentuk ciptaan saya...


Gambar ni agak gelap..Langsir ni cantek sebenarnye...Kaler pink gelap dan putih...Barulah rasa umah saya agak sempurna kerana langsir sliding door tidak macam skirt lagi...heheheh...cuma tinggal untuk tingkap dapur..sebab tape putih abes sudaaa....Dan dalam pada saya tekun menjahit...orang itu tekun memesin rumput...Berusahalah suamiku...heheheh

Itulah update dari saya...sekiannn

Thursday, August 13, 2009

Ada Orang Masuk dalam Buku...

Posted by CikDibah ;P at 5:06 PM 9 comments Links to this post


Hohohoho....Post ini khas untok orang yg sangat gembira + agak bangga kerna gambarnye masuk dalam buku...Cuba lihat gambar di sebelah...Gambar sape tu...huhuh..suami saye...Kalau kalian semua baca buku "Cuba Try Cinta" dari Hijjaz...adelah gambar dia tu...Setelah puas mencari, akhirnya kami jumpa buku tu di Darul Ansar, Kuantan
Apapun, saya topang bangga sebab dalam gambar tu, dia baca novel AAc pemberian saya....hehehehehehe...

Wednesday, August 12, 2009

~Ku Bahagia by melly goeslow~

Posted by CikDibah ;P at 10:43 AM 3 comments Links to this post
KU BAHAGIA

Di atas bumi ini ku berpijak
pada jiwa yg tenang di hatiku
tak pernah ada duka yg terlintas
ku bahagia..

ingin kulukis semua hidup ini
dgn cita dan cerita yg terindah
masa muda yang tak pernah kan mendung
ku bahagia..

dalam hidup ini
harungi semua cerita indahku
saat saat remaja yg terindah
tak bisa terulang
ku ingin nikmati
segala jalan yg ada di hadapku
kan ku tanamkan cintaku kasihku..
agar ku bahagia.....

Semalam, on the way pegi opis, saya dengar lagu ni di radio..dan di ketika saya tengah tulis post ini..lagu ini berkumandang sekali lagi di radio Erra..wah..saya terharu....dan ia amat sedap untuk didengar pada saya...lalu saya postkan lagu ini di sini...di tujukan untuk SUAMI terCHENTA, En. Mohd Fadli Abdullah... ^___^

Tuesday, August 11, 2009

Fadli kursus di cherating sampai jumaat..(T_T)

Posted by CikDibah ;P at 10:55 AM 3 comments Links to this post
Sungguh tak seronok..
kena tinggal..tapi terpaksalah kan..
kerana mencari sesuap nasi...
kuturutkan jua....huhuhu

regards, cikdibah yang suram... (-_-")

Monday, August 10, 2009

~Family Gathering~

Posted by CikDibah ;P at 11:39 AM 1 comments Links to this post
Last Friday..sume berkumpul di rumah saya...adibah & fadli menjadi tuan rumah untuk perjumpaan kali ini, sempena kami pindah ke rumah baru di Sg Gau, Temerloh...sangat seronot..bising dan meriah dgn suara budak-budak sehingga acu tak cukup tangan nak kemas rumah...(hahahha...sampai de keluar statement;

"adik ni macam tak suka je kami datang..meh lah dok sembang2 dgn kami")

huhuhu..sebenarnya saya sangat berbesar hati menjadi tuan rumah dengan keadaan rumah yang tak berapa sempurna tu...hehehe...

Hari Pertama:
Jumaat petang semua selamat sampai rumah..menu :
  1. soto (sup + ayam..kami di rumah sediakan, nasi impit + bergedil: mak bawak dari kampung) +
  2. kek coklat indulgence: saya beli..untok mak terchenta+
  3. Ayam percik (resepi yang sama untuk ayam yang penuh makna tu ^___^)
Malam..upacara bakar membakar..makan memakan...gambar bergambar....

Hari Kedua:
Sabtu pagi...syafiq (wakil keluarga kak uda), pakngah+makngah, acu, paksu + tahurah pulak sampai...menambah lagi kemeriahan..rasa sangan bangga lor..Petang, de + ngah balik..rumah jadi agak sunyi..kerana kanak2 tingal 3 orang je...

Hari Ketiga:
Ahad...semua berangkat pulah...tinggal saya + en suami dan syafiq..lepas zohor baru kami gerak ke kuantan untok anto syafiq...sambil meronggeng di bandor kuantan...pegi PC fair di megamall...huhuhu..akhirnya orang tu terpedaya membeli broadband celcom...takdelah dia bising tak dapat nak update blog lagi.... ^____^
12++ barulah saya dan en suami selamat sampai rumah..sangat penat lor...tapi puas hati. sebab akhirnya dapat beli langsor..tak sabar nak jait langsir..hehheehheehehe...

p/S:oleh kerana telalu sebok melayan tetamu..tak amik gambo sekeping pung..kena harap belas ehsan orang laen unload gambo dioranglah.... :((

Tuesday, August 04, 2009

Selamat Pengantin Baru Azizah + En Kazeli

Posted by CikDibah ;P at 4:40 PM 0 comments
Salam....

Last weekend, saya balik Terengganu...
Sangat seronok..especially melihat dia yg terchenta tersenyum... ^___^
Jumaat, kami berjalan2 di bandar KT (kami balik khamis mlm, since jumaat kami cuti)
Sambil tu singgah berjumpa dengan ipar duai...
Then Sabtu, pergi ke Jerteh..memenuhi undangan my GOOD FREN... Azizah
Di hari bahagianya...sgt meriah..Tapi sayangnye..saya tak sempat nak ambil sekeping pun
gambar...tak teringat...dan masa tu zah tengah mekap sambil pakai baju basahan lagi...
Nak tunggu, lambat pulak...sebab ada undangan lain yg nak dipenuhi...
Jadi di sini saya sertakan sedkit gambar hantaran mereka yg saya gubah dan sempat di snap gambonye....
Perfume...

Kasut Carlo Rino zah... heheheh

Barang kemas tok Batal Air Sembahyang

Telekung...

Kalau ade kawan2 yang ingin membuat tempahan..saya sedia menerimanye..hehehe.

Pulang dari jerteh kami singgah di macam tempat...dan sempat makan ABC di tepi pantai Marang...
Sgt seronok lor... Inilah ABC nye... ^___^


Untok zah, moga kamu mempunyai cinta seperti....

Seteguh cinta Nabi Adam dengan Siti Hawa,
Seromatis hidup Nabi Yusof dan Siti Zulaikha,
Seindah hidup Nabi Sulaiman dan Puteri Balqis,
Sebahagia hidup Nabi Muhammad sallahu alaihi wasallam dan Siti Khadijah al kubra.



Monday, August 03, 2009

Selamat Ulang Tahun Mak

Posted by CikDibah ;P at 10:39 AM 5 comments Links to this post
Sepatutnye entri ni saya uploadkan 27 Julai yang lalu...Tapi kerana terleka dan kekangan masa..makanya baru hari ni dapat di uploadkan...huhuhu

27 Julai 2009 (Hari jadi emak saya....)

Jam 6 pagi..saya terdengar reminder saya berbunyi..dalam hati terus terdetik..."BESDAY MAK"...takpe..sikit lagi telefon...So lepas Fadli pegi keje (memandangkan hari isnin saya hanya ada kelas petang..saya gerak agak lambat dari rumah), saya pun telefon emak...


"Mak..selamat hari jadi yang ke 63...Moga mak bahagia hingga ke akhir hayat..dirahmati dan dipermudahkan segala urusan..Saya sayang mak..."
"Terima kasih...Adik orang pertama beri ucapan hari jadi kat mak..."

Huhuhu..mendengarkan kata-kata mak..saya sangat gembira dan terharu...hehehe..selalu berebut dgn de dan tam untuk jadi orang pertama wish happy besday kat mak...

Sudah 63 tahun emak saya usianya...sudah 8 tahun emak tinggal seorang setelah pemergian arwah abah...Tapi emak tetap macam tu..Tetap seorang ibu yang sentiasa mendahulukan anak-anaknya...Dulu, bila mak bersusah payah untuk abang2 saya...saya selalu cakap...

"Mak ni..takyah beria-ia..nanti taulah deme tu buat sendiri..."
Mak akan jawab...."Dik, bila awak ada anak sendiri..awak akan tahu perasaan seorang ibu tu camne..."


saya tahu kasih sayang seorang ibu tetap unggul..tak sama dengan orang lain...Walaupun kadang2 dia mengadu tentang anak-anak yang lain(termasuk diri saya)...tapi saya tahu..kasih sayangnya tetap begitu dan tidak akan luak..Malahan emak selalu menitiskan air mata apabila mengenangkan nasib anak-anaknya...tak kira waktu gembira atau sedih...Emak tetap emak saya yang SATU...

Emak saya suka bercerita...tapi bezanya...kebiasaannya emak akan bercerita anak ni kerenahnye camni...anak ni tak pandai buat ni...anak ni suka bangun lambat(terutamanya sayalah..sebab yg bongsu ni banyak kerenah sikit...hehehehe)...Tapi saya tahu emak bercerita bukan untuk membuka kelemahan anak-anaknya..Walaupun jauh di sudut hatinya..emak bangga dengan kami(chewahhhh..rasanyalah)..Tapi emak jarang tunjukkan...sebab emak pernah cakap...

"Takkanlah mak nak bangga2 depan orang tentang anak2 mak...nanti orang kata mak ni apa pulak..."

Mak dengan anak2, menantu dan cucu2..

Itulah mak...Walaupun saya tahu saya terlalu banyak kekurangan...Banyak tingkah yang tidak menyenangkan hati mak...tapi saya cuba sedaya upaya menyenangkan hati mak...Sempena hari ulangtahun kelahiran emak yang ke 63 ini, saya harap agar kami adik beradik bisa membahagiakan emak hingga ke akhir hayatnye..dan dia akan sentiasa tersenyum....
Related Posts with Thumbnails